Vind wat je
zoekt

Afkickverschijnselen alcohol

Lichamelijk en psychisch

De afkickverschijnselen van alcohol kunnen heftig zijn, vooral als je veel en langdurig alcohol hebt gedronken. Een detoxbehandeling onder medische begeleiding is dan meestal noodzakelijk.

Drink jij al lange tijd veel meer dan goed voor je is? Zorgt je overmatig alcoholgebruik voor allerlei fysieke, mentale en sociale problemen? Dan is het de hoogste tijd om te stoppen met alcohol. Fundamentum biedt een detoxbehandeling in een medische setting en heeft daarmee al veel verslaafden van alcohol afgeholpen. Maak nu een afspraak.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Afkickverschijnselen van alcohol: lichamelijk en psychisch

De meest voorkomende verschijnselen tijdens de ontwenning van alcohol zijn hoofdpijn, maagpijn, diarree, spierpijn, jeuk, trillende handen en overmatig zweten. Ook hallucinaties of een toeval waarbij je het bewustzijn verliest, komen sporadisch voor. Naast deze lichamelijke afkickverschijnselen kun je bij alcohol ook met psychische problemen te maken krijgen als angst, somberheid, prikkelbaarheid en lusteloosheid.

Stoppen met alcohol voor en na

Voordat je gaat stoppen met alcohol leef je in een constante roes. Als je opstaat voel je je brak en moet je eerst weer bijtanken voordat je je normaal voelt. Je drinkt vervolgens door tot je dronken bent en hebt het gevoel niet zonder te kunnen. Een uitzichtloos bestaan waar je na het stoppen met alcohol van bent verlost. Je hebt geen last meer van katers, je voelt je een stuk fitter en kunt weer helder denken. Je leven wordt niet meer beheerst door de alcohol en je hebt zelf weer de regie terug over je leven.

Ontwenning van alcohol in stappen

Lichamelijk afkicken is mogelijk in tien tot maximaal veertien dagen. Je lichaam is dan helemaal vrij van giftige stoffen. Je hebt de detox succesvol doorstaan. Ontwenning van alcohol gaat echter in stappen. Geestelijk moet je nog wel een strijd voeren, maar bedenk dan hoe je leven er voor en na het stoppen met alcohol uitzag. Dan overheerst trots op wat je bereikt hebt. Dat maakt je extra bestand tegen afkickverschijnselen van alcohol en stimuleert je om de rest van je leven droog te staan.

Afkicken van alcohol? Zet nu die stap. Bel ons op nummer 0800-2345 800 voor een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800