Vind wat je
zoekt

Verslavingshulp

Bij Fundamentum

Verslavingshulp is in Nederland volop beschikbaar. Volgens Zorgkaart Nederland zijn er in ons land 258 instellingen voor verslavingshulp actief. Op deze lijst vind je uiteraard ook Fundamentum. Met een 8,1 scoort onze detox kliniek in Margraten hoger dan het landelijk gemiddelde waarderingscijfer.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe is de verslavingshulp in Nederland verdeeld?

Uit de cijfers verslavingszorg Nederland van de website ‘afkickkliniek wijzer’ blijkt dat 40 procent van alle verslavingshulp naar personen met een problematisch alcoholgebruik gaat. Driekwart daarvan is man en is gemiddeld 49 jaar oud. De groep alcoholverslaafden wordt gevolgd door 29 procent harddrugsverslaafden en 16 procent die een probleem heeft met cannabis. De hulp aan verslaafden vindt zowel ambulant (waarbij iemand thuis blijft wonen), polikinisch, online als in afkickklinieken plaats.

Drugsgebruik in Nederland

In 2022 gebruikte 7,8 procent van de bevolking van 18 jaar of hoger cannabis. Bij mannen is dat met 10,3 procent een stuk hoger dan bij vrouwen (5,3 procent). Het percentage dagelijkse blowers ligt rond de 1,5 procent. Naar schatting gebruikte 2,4 procent cocaïne en 3,9 procent XTC. Echter neemt het lachgasgebruik onder volwassenen sinds 2019 geleidelijk af.

Toename verslavingshulp voor problematisch medicijngebruik

De verslavingshulp in Nederland constateert ook dat er de laatste jaren een flinke toename is van het aantal personen dat verslaafd is aan medicijnen. Vooral het gebruik van zware pijnstillers stijgt snel. Dit kun je terugzien in de opnames in afkickklinieken die in de afgelopen jaren is verdrievoudigd.

Verslavingshulp Fundamentum Detox

Afkickkliniek Fundamentum biedt verslavingshulp op diverse terreinen. Zowel alcohol-, medicijn- en drugsverslaafden kunnen er terecht voor een korte doelgerichte detox behandeling op maat. Gedurende een opname van gemiddeld 10 nachten werk je onder begeleiding van speciaal opgeleide artsen en verplegers aan het ontgiften (detoxen) van je lichaam. Zodra alle schadelijke stoffen zijn verwijderd, heb je een belangrijke stap gezet naar een leven zonder verslaving.

Ben jij op zoek naar de beste verslavingshulp van Nederland? Dan ben je van harte welkom bij Fundamentum.
☎ Bel 0800 - 2345 800