Vind wat je
zoekt

Afkickverschijnselen drank

Welke zijn er allemaal?

Wanneer je radicaal stopt met alcohol, krijg je meestal al na 24 uur te maken met de afkickverschijnselen van drank. Dat komt omdat je lichaam zich realiseert dat het opeens verstoken blijft van de dagelijkse dosis alcohol. Dat vindt het in eerste instantie helemaal niet leuk en gaat daarom direct protesteren.
Wil je onder professionele begeleiding afkicken van je alcoholgebruik? Neem dan nu contact op met Fundamentum.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Afkickverschijnselen alcohol symptomen

Wie veel heeft gedronken, krijgt onherroepelijk te maken met een aantal afkickverschijnselen van drank. Welke dat zijn, verschilt per persoon. Je moet onder meer rekening houden met de mogelijkheid dat je zweet, je misselijk voelt, hoofdpijn hebt of spierkrampen krijgt. Dat is niet prettig, maar overkomelijk. Vervelender is het als je flink gaat beven of dat je handen gaan trillen. Ook kun je vaak slecht slapen. Dat komt omdat alcohol je slaapritme verstoort en je lichaam tijd nodig heeft om te wennen aan de nieuwe situatie. Ook een angstig, gespannen, onrustig of somber gevoel komt voor. Een insult (toeval), delirium of hallucinaties zijn eerder uitzondering dan regel.

Afkickverschijnselen alcohol jeuk

Een verschijnsel dat we hier even apart benoemen, is jeuk. Wanneer iemand een delier heeft, kan dit zelfs zo erg zijn dat het lijkt of er allemaal beestjes onder je huid kruipen. Waar die jeuk vandaan komt, daarover tast men nog in het duister. Het kan zijn dat de jeuk sterker gevoeld wordt zodra alcohol bepaalde prikkels niet meer tempert. Andere oorzaken die worden geopperd, zijn depressie of een verminderde lever- of nierfunctie. Meestal gaat de jeuk vanzelf weer over.

Afkickverschijnselen alcohol tegengaan

Een arts kan je medicatie voorschrijven. Meestal zijn dat kalmerende middelen. Je moet wel uitkijken met dit soort medicijnen, want gebruik je ze te lang, dan raak je hier weer aan verslaafd. Ook zijn er medicijnen die het verlangen naar drank onderdrukken. Heb je veel gedronken, maar daarbij ook ongezond gegeten, dan is de kans groot dat je een vitamine B tekort hebt. Je kunt dan in overleg met de arts kiezen voor een vitamine B1 kuur.

Wil jij graag verantwoord afkicken van drank, waarbij rekening gehouden wordt met de afkickverschijnselen? Bij Fundamentum ben je in goede handen. Wij doen ons best om jou zo veilig en comfortabel mogelijk te laten afkicken. Bel ons voor een intake 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800