Vind wat je
zoekt

MDMA kater

Vind hier alle informatie

MDMA of XTC is de populairste partdrug van Nederland. De reden dat het bij zoveel mensen geliefd is komt door de werking van het middel. Omdat je lichaam meer neurotransmitters gaat aanmaken krijg je een euforische, sociaal en verliefd gevoel. Maar hoe zit het eigenlijk met de dagen erna? Levert MDMA een kater op? En zo ja, kan deze verminderen? Je leest er hier alles over.
Ben jij in de loop der tijd afhankelijk geworden van MDMA? Met een detoxbehandeling bij Fundamentum leer je te leven zonder het middel en zelf weer de regie over je leven terug te krijgen. Zet vandaag nog de eerste stap en plan een intake in. Onder toezicht van medische specialisten neem je afscheid van de vervelende MDMA-katers. Bel ons op 0800 2345 800, we helpen je graag.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Kater van MDMA

De positieve effecten van MDMA, zoals een euforisch en verliefd gevoel, komen voort uit het feit dat je lichaam extra serotonine aanmaakt. Het ‘geluksstofje’ dat je blij en opgewekt maakt. Op het moment dat de MDMA is uitgewerkt zijn de voorraden van dit stofje dus opgemaakt. Je hebt niks meer over. Hierdoor kun je je erg down voelen en depressieve gedachten krijgen. Het duurt even totdat je lichaam deze voorraden weer heeft aangevuld. De ergste negatieve gevoelens zullen na een paar dagen weg zijn. Het kan echter wel twee maanden duren voordat je lichaam de complete serotoninevoorraad weer op peil heeft.

MDMA-kater verminderen

De kater van MDMA kan dus vervelend zijn. Maar kan je zo’n MDMA-kater ook verminderen of zelfs voorkomen? Het is hierbij vooral belangrijk dat je zorgt dat je lichaam op een efficiënte manier serotonine aanmaakt. Dit kan op verschillende manieren. Allereerst zijn er een aantal alledaagse zaken waar je op kunt letten om je serotoninevoorraad op peil te krijgen. Je kunt denken aan:

  • Voldoende slapen;
  • Genoeg bewegen;
  • Afleiding zoeken;
  • Letten op Omega-3 inname.

Daarnaast is het mogelijk om de serotonine in je lichaam aan te vullen met pillen, supplementen. Dit raden we af. Het is effectiever en goedkoper om dit op een natuurlijke manier te doen. Bovendien is het daadwerkelijk verminderen van de MDMA-kater slechts een tijdelijke oplossing, en is het raadzaam om professionele hulp te zoeken. Zo kun je in een veilige omgeving afkicken.

Werk aan een leven zonder MDMA met Fundamentum

Ben je afhankelijk geworden van MDMA en wil je zelf weer de regie over je leven terugkrijgen? Zet dan de eerste stap een plan een intake in bij Fundamentum. Wij zijn de specialist op het gebied van detoxbehandelingen in Nederland. Bel naar 0800 2345 800 om een afspraak te maken met een van onze specialisten.

☎ Bel 0800 - 2345 800