Vind wat je
zoekt

Wiet en alcohol

Bijwerkingen

Als je wiet en alcohol met elkaar wilt combineren, denk dan eerst twee keer na. Het is namelijk onverstandig om deze middelen samen te gebruiken. Verschillende middelen met elkaar combineren is nooit een goed idee, want je bent dubbel onder invloed en dit verdubbelt ook de kans op de nadelige effecten. Drinken en blowen kan leiden tot allerlei bijwerkingen.

Is de combinatie van wiet en alcohol jou niet onbekend en wil je graag stoppen? Bij Fundamentum zet jij in een professionele, medische omgeving de eerste stap naar een leven zonder verslaving. Je kunt altijd bij ons terecht. Neem dagelijks van 07:00 tot 22:00 contact met ons op voor een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Alcohol en wiet: onverstandige combinatie

De roes die je ervaart als je wiet en alcohol samen gebruikt, heet ‘stronken’: je bent stoned en dronken op hetzelfde moment. Door wiet en alcohol te combineren kun je sneller misselijk worden, overgeven, paniekaanvallen krijgen en zelfs ‘out’ gaan, dan wanneer je de middelen los van elkaar gebruikt. Out gaan betekent dat je bewusteloos raakt door het gebruik van een bepaald middel. Omdat de effecten van alcohol langzamer opkomen als je erbij blowt, drinken mensen soms te veel zonder dat ze het door hebben. Je hebt eerst het gevoel dat er niets aan de hand. Je ervaart de combinatie daarom misschien als onschuldig. Maar als de alcohol vervolgens inslaat kun je de controle verliezen. Hierdoor worden sommige gebruikers paniekerig, of ze worden misselijk en moeten overgeven. Dit maakt wiet en alcohol combineren onverstandig, omdat je de nadelige effecten niet meteen merkt.

Out gaan van wiet en alcohol

Als je wiet en alcohol samen gebruikt, is de kans op out gaan groter. Je raakt sneller bewusteloos van wiet in combinatie met alcohol, omdat je dubbel onder invloed bent én de effecten van alcohol veel later merkbaar zijn. Overmatig drinken ligt dus op de loer. Mensen die out gaan van wiet en alcohol worden meestal eerst bleek en zweterig. Ze voelen zich paniekerig, ze gaan wazig zien en kunnen zelfs misselijk worden en moeten overgeven. Als je niet op tijd gaat liggen kun je out gaan. Mensen die out gaan vallen soms vervelend en lopen hierdoor letsel op. Dit maakt het combineren van wiet en alcohol extra onverstandig.

Bij Fundamentum stop je veilig met wiet en alcohol

Combineer jij wiet en alcohol en ben je bekend met de nare effecten? Wil je graag stoppen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij Fundamentum krijg jij de grip op je leven terug. Tijdens een professionele detoxbehandeling helpen onze specialisten jou door de periode van ontwenning heen. Zet vandaag nog de eerste stap om van je wiet- en/of alcoholverslaving af te komen. Bel zeven dagen per week en 365 dagen per jaar voor een intake.

☎ Bel 0800 - 2345 800