Vind wat je
zoekt

Alcohol ontwenning

Lees er hier meer over

Alcohol is in feite een soort vergif, vooral wanneer het om grote hoeveelheden gaat. Het zorgt voor een ernstige verstoring van lichamelijke en geestelijke functies waardoor je tijdelijk niet jezelf bent. Kun je niet meer zonder en drink je structureel en overmatig? Dan ben je verslaafd. Je gedrag kan bij een verslaving veranderen en je leven raakt ontwricht. Afkicken is in dat geval een verstandige keuze. En hoe lastig het ook is, afkicken gaat vrijwel altijd samen met ontwenningsverschijnselen. Dit is ook bij alcohol het geval. Ontwenningsverschijnselen zijn goed onder controle te krijgen en onthoud vooral dat ze tijdelijk zijn.

Voor het afkicken van alcohol en de ontwenning die hiermee gepaard gaat, is professionele hulp erg belangrijk. Fundamentum helpt je met de eerste stap naar een leven zonder alcohol. Wij zijn 365 dagen per jaar geopend om jou te helpen. Neem vandaag nog contact op voor een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Bijwerkingen tijdens stoppen met alcohol

Een alcoholverslaving is een aanslag op je lichaam. Stoppen met alcohol is ook erg zwaar, maar je krijgt er veel voor terug. Je lichaam is namelijk zo gewend geraakt aan drank dat het niet meer weet hoe het moet functioneren zonder drank, waardoor ontwenningsverschijnselen optreden. Maar deze ontwenningsverschijnselen bij stoppen met alcohol zijn maar korte duur en niet schadelijk. Je handen kunnen bijvoorbeeld gaan trillen, maar ook overgeven en veel zweten zijn veelvoorkomende bijwerkingen. Stoppen met alcohol kan ook samengaan met een verhoogde bloeddruk en slaapproblemen.

Symptomen afkicken van alcohol

Naast trillen en slaapproblemen kunnen bij het afkicken ook andere symptomen optreden. Afkicken van alcohol zorgt ervoor dat je lichaam gereinigd wordt en daar reageert je lichaam tijdelijk heftig op. Ieder lichaam is anders en dus ook de bijwerkingen tijdens het stoppen met alcohol. De symptomen bij afkicken van alcohol zijn:

  • Een gevoel van onrust;
  • Zenuwachtig;
  • Spierkrampen;
  • Nergens zin in hebben;
  • Je futloos voelen;
  • Diarree;
  • Heftige dromen en/of nachtmerries.

Hoe lang duurt alcohol ontwenning?

Veel mensen die op het punt staan om te stoppen met alcohol vragen zich af hoe lang de ontwenningsverschijnselen duren. Ga er vanuit dat ontwenningsverschijnselen van alcohol gemiddeld vijf tot zeven dagen duren. Vaak is het zo dat de meeste symptomen, zoals het beven van de handen en de misselijkheid, al merkbaar minder worden na drie dagen. Het is even volhouden, maar uiteindelijk weet je waar je het voor doet.

Afkicken van alcohol bij Fundamentum

Fundamentum is gespecialiseerd in detoxbehandelingen die je van je alcoholverslaving kunnen helpen. Een detoxbehandeling duurt 1 tot 2 weken. Je verblijft in een kliniek in het heuvelachtige Limburg. Ontwenningsverschijnselen worden aangepakt door middel van toegepaste medicatie en professionele medische begeleiding. Na de behandeling zul je je lichamelijk en mentaal stukken beter voelen. Fundamentum helpt je graag bij het adviseren van een vervolgbehandeling. Neem contact op voor het inplannen van een intakegesprek via 0800 2345 800.

☎ Bel 0800 - 2345 800