Vind wat je
zoekt

Hoe schadelijk is alcohol

Zowel geestelijk als lichamelijk

Alcohol drinken heeft verschillende effecten op je lichaam. Niet alleen op korte termijn, ook later kun je last krijgen van de gevolgen. Alcohol komt via de slokdarm, maag en darmen in je bloed terecht. Via het bloed komt de alcohol overal in je lichaam terecht, ook in je hersenen. Maar hoe schadelijk is alcohol nou echt? Op deze pagina lees je hier meer over.

Als je van je alcoholverslaving af wil, is het slim om dat onder begeleiding te doen. Fundamentum is dé expert op het gebied van detoxbehandelingen. Afkicken van alcohol begint met het ontgiften van je lichaam. Bij Fundamentum helpen we je om een punt te zetten achter je lichamelijke verslaving. Wij staan met een team van specialisten voor je klaar. Meld je nu aan voor een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoe schadelijk is alcohol voor je geest?

Als je steeds vaker drinkt en meer alcohol nodig hebt, spreek je van een alcoholprobleem of alcohol afhankelijkheid. Dat kan uitmonden in een verslaving. Dan heb je steeds meer alcohol nodig om hetzelfde effect te bereiken, voel je je niet goed zonder alcohol en zorgt het voor sociale en mentale problemen. Je krijgt vaker ruzie met vrienden of familie en je werk leidt eronder. Je meldt je bijvoorbeeld vaker ziek of neemt zelfs ontslag. Dit alles kan leiden tot ernstige geestelijke problemen, zoals je onrustig, bang, eenzaam of somber voelen.

Hoe schadelijk is alcohol voor je lichaam?

De gevolgen van alcoholgebruik voor je geest zijn ingrijpend. Maar hoe schadelijk is alcohol voor je lichaam? Alcoholgebruik heeft zowel op korte als op lange termijn schadelijke gevolgen voor je lichaam. Je weet misschien dat je na een avond met te veel alcohol de volgende dag last kunt hebben van een kater. Dan heb je hoofdpijn of ben je misselijk. Op korte termijn loop je daarnaast het risico op alcoholvergiftiging, geheugenverlies en een slechte nachtrust. Maar ook op lange termijn zijn de gevolgen van alcoholgebruik niet te onderschatten. Je kunt onder andere last krijgen van:

  • Leverschade 
  • Hersenschade 
  • Ontstoken maagslijmvlies 
  • Dementie 
  • Kanker 

Stoppen met alcohol

Het is belangrijk om hulp te zoeken als je je zorgen maakt over je alcoholgebruik. Het is moeilijk om er alleen vanaf te komen. Fundamentum helpt graag en is dé specialist op het gebied van detoxbehandelingen in Nederland. Bij ons kun je lichamelijk afkicken in de rustgevende heuvelachtige omgeving van Zuid-Limburg, hier zet je de eerste belangrijke stap naar herstel. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op 0800 2345 800 om een intakegesprek te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800