Vind wat je
zoekt

Te veel alcohol gedronken

Wat doen

Je avond kan vervelend aflopen als je te veel alcohol gedronken hebt. Je voelt je draaierig, misselijk en weet: ik heb te veel alcohol gedronken. Je wilt graag weten hoe je van dit gevoel af kunt komen. Wat nu? We geven je tips voor wat te doen als je te veel alcohol gedronken hebt.

Een alcoholverslaving is lastig om vanaf te komen. Wil je afkicken van alcohol? Dat kan bij Fundamentum, dé expert op het gebied van detoxbehandelingen. Meld je nu aan voor een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ik heb te veel alcohol gedronken

Alcohol drinken is nooit goed voor je lichaam. Maar soms kun je er ook flink beroerd door worden. Als je veel drinkt in een korte tijd, dan raakt het slijmvlies van je maag geïrriteerd en voel je je niet goed. Hoe weet je dat je te veel hebt gedronken? Draaierig zijn, misselijkheid: het zijn allemaal symptomen dat je te veel alcohol gedronken hebt. De eerste tip is: stop met alcohol drinken. Probeer wat water te drinken, dat helpt alvast tegen hoofdpijn morgen. Hopelijk wordt het gevoel minder en kun je slapen.

Te veel alcohol gedronken: wat nu

Je hebt te veel gedronken, bent draaierig en voelt je niet goed. Dat is niet prettig. Vaak gaat dit gevoel vanzelf weer over. Onthoud dat altijd als je te veel gedronken hebt. Wat te doen om je nog beter te voelen, lees je hieronder in onze tips.

Te veel gedronken? Tips om je beter te voelen:  

  • Zoek frisse lucht op: ga buiten staan of zitten 
  • Drink wat water, dat helpt ook tegen hoofdpijn morgen 
  • Eet iets, daar kan je maag wat rustiger door voelen 
  • Probeer te slapen, zodat je lichaam zich kan herstellen 

Als je vaak moet overgeven en je je zorgen maakt, is het aan te raden om medische hulp in te schakelen. 

Stop met alcohol drinken

Ben je vaak ziek nadat je te veel alcohol gedronken hebt? Of denk je vaker dan je lief is: ik heb te veel alcohol gedronken? Dan kan het zijn dat je een alcoholprobleem hebt. Om van je verslaving af te komen, is het belangrijk om professionele hulp te vragen. Een detoxbehandeling bij Fundamentum kan een eerste belangrijke stap zijn naar een leven zonder alcohol. Fundamentum is de specialist op het gebied van detoxbehandelingen in Nederland. Je kickt hier in alle rust af in de prachtige heuvelachtige omgeving van Limburg. Bel tussen 7:00 en 22:00 uur naar 0800 2345 800 om een afspraak voor een intakegesprek te maken.  
☎ Bel 0800 - 2345 800