Vind wat je
zoekt

Alcohol

Hoeveel is teveel?

Vraag je je af of je te veel drinkt? Alcohol drinken is in veel landen en culturen een sociaal geaccepteerd fenomeen, maar het is makkelijk om de grens over te gaan met alcohol drinken. Het effect van alcohol op het lichaam verschilt van de hoeveelheid alcohol die wordt gedronken. (Te veel) alcohol kan leiden tot gezondheidsproblemen en andere nadelige effecten, maar hoeveel alcohol is te veel?

Vind je het lastig om je alcoholprobleem aan te pakken? Dat begrijpen we heel goed. Het is bij een alcoholverslaving verstandiger om hulp te zoeken dan dat je het probleem alleen probeert op te lossen. Fundamentum helpt je graag. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoeveel glazen alcohol per week?

Het advies van de Gezondheidsraad voor mannen is om maximaal veertien glazen alcohol per week te drinken, oftewel twee glazen per dag. Vrouwen wordt aangeraden om het bij zeven glazen per week te houden (een glas per dag). Met deze aanbevelingen maakt de Gezondheidsraad duidelijk hoeveel alcohol past in een gezonde leefwijze. Maar vooral waarschuwen ze en proberen ze met deze richtlijn gezondheidsrisico’s te beperken. Het gezondst zou zijn om helemaal geen alcohol te drinken.

Wanneer drink je te veel alcohol?

Het advies van Gezondheidsraad staat los van hoeveel je kunt drinken voordat je er last van krijgt. Hoeveel alcohol kun je drinken en wanneer drink je te veel alcohol zijn twee zeer verschillende vragen. Sommige mensen kunnen vijf glazen alcohol op een avond drinken zonder hier direct negatieve gevolgen van te ervaren terwijl dit voor een ander problematisch kan zijn, bijvoorbeeld afhankelijk van de reden. Toch is het altijd ongezond en kun je er gezondheidsklachten door krijgen. Denk bijvoorbeeld aan leveraandoeningen, hoge bloeddruk, en psychische gezondheidsproblemen. Vaak is het zo: hoe meer en vaker je drinkt, hoe groter de kans op gewenning en verslaving.

Hulp bij stoppen met alcohol drinken

Wat is te veel alcohol? Dat is voor iedereen verschillend. Als je merkt dat je moeite hebt om je alcoholgebruik onder controle te houden, is het aan te raden om hulp te zoeken en helemaal te stoppen met alcohol drinken. Het nemen van deze stap kan een positieve verandering in gang zetten. Fundamentum kan jou die hulp bieden. In gemiddeld twee weken werken we door middel van een detoxbehandeling aan je lichamelijke verslaving. Na de behandeling ben je klaar voor een passende vervolgbehandeling om je mentale verslaving aan te pakken. Neem contact met ons op tussen 7:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800