Vind wat je
zoekt

Is alcohol harddrugs?

Kom van je verslaving af

Is alcohol een harddrug? Nee, dat is het niet. Harddrugs zijn meestal illegale stoffen met sterke psychische en lichamelijke effecten, zoals cocaïne, heroïne en methamfetamine. Alcohol is legaal, maar dat betekent niet dat het minder schadelijk is. Te veel drinken kan gezondheidsproblemen en verslaving veroorzaken.

Ben je verslaafd aan alcohol? Zet de eerste stappen naar een leven zonder alcoholverslaving. Neem contact op met Fundamentum via 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen. Wij helpen je graag verder.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Is alcohol een softdrug?

Alcohol is een softdrug, omdat het legaal is voor volwassenen. Toch kan alcoholgebruik grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Ook is de kans op verslaving groot. Alcohol drinken heeft direct effect op je lichaam en geest. Als je een biertje drinkt, merk je misschien dat je vrolijker wordt. Dat komt doordat alcohol invloed heeft op je hersenen. Het helpt je ontspannen, vermindert je remmingen en vertraagt je reactievermogen. Maar hier zit een keerzijde aan. Te veel drinken kan voor problemen zorgen. Denk aan een kater, waarbij je hoofdpijn hebt en je niet lekker voelt. Maar dat is niet het enige. Langdurig overmatig alcoholgebruik kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals leverproblemen, verslaving en schade aan je hersenen. Toch is alcohol een softdrug, maar dat betekent niet dat er geen risico’s aan zitten. Het is belangrijk om verantwoordelijk met alcohol om te gaan en je bewust te zijn van de mogelijke gevolgen van overmatig alcoholgebruik.

Afkicken van alcohol bij Fundamentum

De gevaren van alcohol worden vaak onderschat. Het is vrij verkrijgbaar en alcohol drinken is een sociaal geaccepteerde bezigheid. Daarom is een alcoholverslaving soms lastig te herkennen. Denk jij dat je een alcoholverslaving hebt en wil je daar zo snel mogelijk vanaf? Bij Fundamentum kun je terecht voor een detoxbehandeling waar je in een veilige omgeving en met ondersteuning, afkickt. Neem contact met ons op tussen 7:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800