Vind wat je
zoekt

Alcoholist definitie

Verslaving aan alcohol

De definitie van alcoholist is simpel: een alcoholist is verslaafd aan alcohol. Dat is ook de definitie van alcoholist volgens van Dale. Ondanks dat een gebruiker de gevaren en gevolgen kent, lukt het niet om te minderen of te stoppen. Een alcoholist drinkt over een lange periode te veel alcohol, en het leven van een alcoholist gaat langzaam maar zeker steeds meer in het teken staan van alcohol. Dat kan grote gevolgen hebben. Allereerst voor de gezondheid van de gebruiker, maar ook het sociale leven met familie, vrienden, buren en collega’s kan eronder lijden.

Denk je dat jij verslaafd bent aan alcohol en wil je er wat aan doen? Wij helpen je graag. Fundamentum is gespecialiseerd in korte detoxbehandelingen om af te kicken. Dat gebeurt in een veilige omgeving en met 24 uur per dag toezicht en begeleiding. Maak een afspraak voor een intake door te bellen naar 0800 2345 800. Zo zet je een mooie eerste stap naar een leven zonder alcoholverslaving.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Definitie alcoholist aantal glazen

Hoeveel moet je drinken om alcoholist te zijn? Wanneer val je onder de definitie alcoholist? Hoeveel je drinkt is niet het enige waaraan je kunt afleiden of je alcoholist bent, het feit of jouw gebruik voor problemen zorgt op verschillende gebieden in je leven is daarbij belangrijk. Bij de hoeveelheid alcoholgebruik is er wel een verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen worden gezien als alcoholist als ze ongeveer vijftien tot twintig glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen is dat tien tot vijftien glazen alcohol per week.

Studenten drinken over het algemeen meer, maar dat heeft geen invloed op de definitie van een alcoholist. Die definitie van een alcoholist, student of niet, is voor iedereen hetzelfde. Wie meer en vaker drinkt, wordt steeds minder gevoelig voor alcohol. Daardoor is er steeds meer alcohol nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Zware drinkers en afkicken

Er zijn ook zware drinkers. Dat zijn mensen die in ieder geval één keer in de week meer dan zes glazen alcohol drinken. De grens tussen een zware drinker en een alcoholist kan klein zijn. Als je jezelf hierin herkent, wil je misschien wel stoppen. Maar let op: zelf afkicken aan de hand van tips is gevaarlijk. Het is belangrijk om professionele hulp te vinden. Samen met specialisten kun je in alle rust afkicken en de eerste stap zetten naar een leven zonder verslaving.

Detoxbehandeling bij alcoholverslaving

Wil je stoppen met alcohol? Bij Fundamentum kun je terecht voor een detoxbehandeling. In Nederland is Fundamentum de specialist op dit gebied. Bel naar 0800 2345 800 en maak een afspraak voor een intake. De voordelen: we hebben snel plek en de behandeling wordt vergoed door de basisverzekering (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800