Vind wat je
zoekt

Typisch gedrag alcoholist

Verschillende kenmerken

Hoe kun je typisch gedrag van een alcoholist herkennen? Zijn er bepaalde kenmerken van een alcoholist die vaak voorkomen? We nemen de kenmerken en het gedrag van alcoholisten eens nader onder de loep.
Ben jij verslaafd aan alcohol, maar houd je dit zoveel mogelijk verborgen voor je familie, vrienden en collega’s? Wil je misschien anoniem afkicken, ver weg van je dagelijkse leefomgeving? In onze kliniek in Margraten (bij Maastricht) kun je de eerste stap zetten om jouw verslaving de baas worden met behulp van een detoxbehandeling. Bel naar 0800 2345 800 en plan een intakegesprek.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ontkennen van verslaving

Menig alcoholist zal zijn of haar verslaving niet zo snel toegeven. Ze willen best beamen dat ze regelmatig drinken, maar zullen het probleem liever bagatelliseren. Het niet erkennen of herkennen van het probleem kun je bestempelen als een van de kenmerken van een alcoholist.

Liegen typisch gedrag alcoholist

Je kunt je verslaving alleen ontkennen of verborgen houden als je daarover liegt. Daarom zeg je dat je maar twee glaasjes hebt gedronken terwijl dat er in werkelijkheid veel meer waren. Je liegt over het aantal flessen drank in huis en zorgt ervoor dat deze goed zijn verstopt.

Sociale contacten verwaarlozen

Alcoholisten kiezen er vaak voor om alleen te kunnen drinken. Een verjaardag of een bijeenkomst? Ga jij maar, ik blijf wel thuis, krijgt de partner dan te horen. Ze kunnen ook hun partner stimuleren om bijtijds naar bed te gaan. Zelf blijven ze nog wel op om ongestoord alcohol te kunnen drinken.

Geur van alcohol verbergen

Je kunt meestal aan iemand ruiken of diegene alcohol heeft gedronken. Alcoholisten proberen dat te verbergen met bijvoorbeeld kauwgom, snoepjes of een mondspray. Het hoort allemaal bij het typisch gedrag van een alcoholist en het dubbelleven dat deze vaak leidt.

Herken jij de kenmerken van een alcoholist bij jezelf? Kom dan je probleem zelf onder ogen. Overweeg of bespreek de mogelijkheden om in een rustige omgeving en onder deskundige begeleiding af te kicken van alcohol. Fundamentum is 365 dagen per jaar geopend.

Nu direct een intake of behandeling plannen? Bel ons gerust eens op via 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800