Vind wat je
zoekt

Lichaamsgeur alcoholist

Vaak onaangenaam

Van alcohol ga je niet lekkerder ruiken. Zeker als je veel alcohol drinkt kan dit negatieve gevolgen hebben voor onder andere je lichaamsgeur. Hoe komt het dat je van alcohol zo onaangenaam gaat ruiken en herken je de lichaamsgeur van een alcoholist? Deze en andere vragen beantwoorden we voor je.

Als je denkt dat je verslaafd bent aan alcohol en je wilt afkicken, kan Fundamentum je helpen. Fundamentum is dé expert op het gebied van detox. Bel ons vandaag nog op 0800-2345800 voor een eerste gesprek. Ook als je vragen hebt, kun je 365 dagen per jaar bellen. Ook in het weekend staan we voor je klaar.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ademgeur door alcohol

De eerste en duidelijkste geur die je krijgt als je alcohol drinkt is die uit je mond. Iedereen herkent wel de mondgeur van iemand die stevig gedronken heeft. Je ruikt dit vaak van meters afstand. Dit heeft twee redenen.

Allereerst uitdroging. Alcohol is vocht-afdrijvend. Oftewel: alcohol droogt je uit. Dit heeft een negatieve invloed op je mondgeur. Speeksel zorgt er namelijk voor dat je mond gezond blijft, omdat het bacteriën opruimt. Op het moment dat je minder speeksel hebt wordt je mondhygiëne dus minder waardoor je gaat stinken uit je mond.

De tweede reden is dat er soms alcoholmoleculen terecht kunnen komen in je luchtwegen. Deze adem je weer uit, wat een onaangename geur met zich meebrengt.

Zweten door alcohol

Maar met goed tandenpoetsen en een kauwgompje ben je er nog niet. Helaas komt de geur van alcohol ook uit je poriën. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je aderen wijder worden. Hierdoor krijg je het warmer. Om je lichaam af te koelen ga je zweten. Zweten door alcohol heeft geen positief effect op je lichaamsgeur. Deze zure lucht kan dus komen door zweten, maar kan ook andere redenen hebben. Als je vaker alcohol drinkt kan het voorkomen dat je minder aandacht besteedt aan je lichaamsgeur. Ook dit heeft weer een stinkende geur tot gevolg.

Starten aan een leven zonder alcohol bij Fundamentum

Als je een begin wil maken met afkicken van alcohol, kan dat bij Fundamentum. Er is een korte detox behandeling om je lichaam te ontgiften. Opname voor een behandeling bij Fundamentum is een mooie eerste stap om van je verslaving af te komen. Onze kliniek is het hele jaar open voor opnames. Bel naar 0800 2345 800 en vraag een eerste gesprek aan. Je kunt op korte termijn een afspraak maken en de behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800