Vind wat je
zoekt

Basecoke

Zeer verslavend

Basecoke is een vorm van cocaïne die na bewerking gerookt wordt. De effecten van deze drug zijn heftiger dan die van reguliere cocaïne. Basecoke wordt de laatste jaren steeds populairder in Europa, terwijl het gebruik van de drug serieuze risico’s meebrengt. We leggen je hier onder andere uit wat basecoke is, hoe je basecoke kunt herkennen en of basecoke verslavend is.

Een verslaving aan basecoke is hardnekkig. Om steviger in je schoenen te staan bij het daadwerkelijke afkicken is het verstandig om met een drugsvrij lichaam het hersteltraject in te gaan. Dit kan door middel van een detoxbehandeling. Fundamentum is hier specialist in en helpt je graag. Bel 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Doe de cocaïnetest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is basecoke?

Basecoke is een vorm van cocaïne dat verwerkt is tot een rookbaar goedje. Het wordt ook wel crack genoemd. Het belangrijkste verschil tussen basecoke en reguliere, poedervormige cocaïne is de manier waarop het wordt gebruikt. Terwijl je ‘normale’ cocaïne snuift of injecteert, wordt basecoke gerookt. Basecoke wordt gemaakt door cocaïnepoeder te mengen met natriumbicarbonaat (baksoda) en water. Daarna wordt het verwarmd en gedroogd. Hierdoor ontstaat een hard, brokkelig materiaal dat rookbaar is.

Hoe kun je basecoke herkennen?

Cocaïne en basecoke kun je gemakkelijk uit elkaar houden. Ze bestaan allebei uit snuifcoke, maar daar houdt de gelijkenis ook op. Je kunt basecoke herkennen aan de kleur, vorm en prijs. Waar snuifcoke op spierwitte poedersuiker lijkt, heeft basecoke meestal een witgele of beige kleur. Het heeft de vorm van kleine brokken, korrels of stukjes en doet denken aan stukjes matglas of brokjes kandijsuiker. Daarnaast kun je basecoke herkennen aan de prijs. Basecoke is vaak een stuk goedkoper dan snuifcocaïne.

Basecoke effecten

Een sneller en intenser effect dan snuifcocaïne is kenmerkend bij basecoke. Effecten die bij het gebruik vaak voorkomen zijn:

  • Verhoogde energie en alertheid; 
  • Euforie en een gelukzalig gevoel; 
  • Meer zelfvertrouwen en verminderde remmingen: je voelt je moedig en je gedraagt je roekelozer dan normaal; 
  • Verminderde eetlust: basecoke onderdrukt het hongergevoel wat kan leiden tot gewichtsverlies; 
  • Minder behoefte aan slaap, met het risico op uitputting; 
  • Kortdurend effect (meestal enkele minuten tot een half uur).

De effecten van basecoke zijn niet alleen afhankelijk zijn van de drug zelf, maar ook van de gevoeligheid van de gebruiker, dosering en gebruikersomstandigheden. Het gebruik van een drug zoals basecoke brengt altijd gezondheidsrisico’s met zich mee. 

Basecoke gevolgen

Het gebruik van basecoke kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en zijn te vergelijken met de gevolgen en risico’s van snuifcoke. Een van de bekende basecoke gevolgen is uitputting. Vermoeidheid wordt uitgeschakeld door basecoke waardoor de gebruiker zwaar oververmoeid raakt. Ook hart- en bloedvaten krijgen het te verduren bij het gebruik van basecoke. Enkele gevolgen bij intensief en overmatig gebruik zijn ernstige hartklachten, zoals hartritmestoornissen en zelfs een hartstilstand. Een hoge bloeddruk kan bovendien een gesprongen bloedvat veroorzaken. Als dit in het hoofd gebeurt is er kans op een hersenbloeding. Langdurig gebruik kan bovendien leiden tot problemen zoals verslaving, longschade, psychische stoornissen en sociale problemen.

Is basecoke verslavend?

Basecoke is extreem verslavend, zowel geestelijk als lichamelijk. Het is zelfs een van de meest verslavende drugs die er zijn. Het roken van basecoke creëert een intense rush en veroorzaakt een sterk verlangen naar herhaling van dat gevoel. De snelle en krachtige werking zorgt ervoor datbasecoke extra verslavend is. Als je verslaafd raakt aan basecoke, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken.

Fundamentum – specialist op het gebied van detoxbehandelingen

Kamp jij met een basecokeverslaving en wil je stappen zetten om van je verslaving af te komen? Begin dan met het ontgiften van je lichaam. Fundamentum is de specialist op het gebied van detoxbehandelingen in Nederland. In gemiddeld een tot twee weken wordt je lichaam ontgift en krijg je meer grip op je verslaving. Wij kunnen je na de behandeling advies geven over vervolgbehandelingen. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800