Vind wat je
zoekt

Behandeling verslaving

Wat is een klinische behandeling van een verslaving?

Wanneer je een einde wilt maken aan je verslaving zijn er verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Je kunt het helemaal zelf proberen en al dan niet met hulp van familie en vrienden de strijd aangaan of kiezen voor een behandeling voor je verslaving. Dat kan zowel een ambulante als een klinische behandeling zijn.

Meer informatie of advies ontvangen? Neem contact op met Fundamentum en doe eventueel een intake.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Geen wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is een klinische behandeling?

Een klinische behandeling van een verslaving vindt plaats in een kliniek. Hierin word je begeleid door gespecialiseerde artsen en verplegend personeel. Het feit dat je onder medische begeleiding gaat afkicken, geeft je een veilig gevoel. Wanneer jij je erg rot voelt door ontwenningsverschijnselen, weet je dat er mensen voor je klaarstaan die jou daar doorheen helpen. Tijdens een dergelijke behandeling van een verslaving word je bovendien continu in de gaten gehouden. Daarnaast krijg je, indien nodig, bepaalde medicijnen die deze verschijnselen onderdrukken. Op die manier heb je zo min mogelijk last van het afkickproces.

Klinische versus ambulante behandeling verslaving

Bij een ambulante behandeling van je verslaving verblijf je niet in een kliniek. De begeleiding vindt op afstand plaats en je kunt in je eigen vertrouwde omgeving afkicken van je verslaving. Vaak wordt per persoon bekeken wat het beste werkt. In je eigen omgeving afkicken heeft zowel voor- als nadelen. Je hoeft er niet de deur voor uit en je verblijft niet in een vreemde omgeving, maar je mist de directe begeleiding. Bovendien biedt het feit dat je weg bent uit je eigen omgeving je alle gelegenheid om je volledig te focussen op je afkickproces

Behandeling verslaving bij Fundamentum

Fundamentum is een afkickkliniek gespecialiseerd in detox. Tijdens de klinische behandeling die gemiddeld 10 nachten duurt, gaat jouw lichaam zich bevrijden van alle giftige stoffen. Helemaal clean zijn is een eerste voorwaarde om daarna ook volledig te kunnen afrekenen met je geestelijke verslaving. Kies je voor een detox behandeling bij Fundamentum? Bel ons op nummer 0800 2345 800 voor een intake.
☎ Bel nu met een deskundige