Vind wat je
zoekt

Kun je benzodiazepinen

bij Kruidvat kopen?

Benzodiazepinen zijn medicijnen die soms worden voorgeschreven bij angst- en slaapproblemen. De medicijnen kunnen ook worden ingezet bij het afkicken van een alcoholverslaving. Benzodiazepinen helpen dan bij het verminderen van de ontwenningsverschijnselen. Je kunt benzodiazepinen niet bij Kruidvat of een andere drogist kopen. Je haalt deze medicijnen alleen op doktersrecept bij de apotheek. Hier is een duidelijke reden voor. Lees waarom dit zo is en wat de gevaren zijn.

Ben jij verslaafd aan benzodiazepinen? Als je lichaam afhankelijk is geworden van benzodiazepinen, is het heel moeilijk om ermee te stoppen. Gelukkig is Fundamentum gespecialiseerd in het behandelen van medicijnverslaving. Door middel van een effectieve detoxbehandeling kick jij lichamelijk af van benzodiazepinen. Daarna ga je verder met een passende vervolgbehandeling om voorgoed van je medicijnverslaving af te komen. Neem dagelijks tussen 07:00 en 22:00 uur contact op met onze Intake Office voor het plannen van een eerste gesprek.

➤ Doe de medicijntest ☎ Bel 0800 - 2345 800

 • Al 1000+ mensen gingen je voor
 • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
 • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat zijn benzodiazepinen?

Als je last hebt van angst, paniek of slaapproblemen, kan je arts ervoor kiezen om benzodiazepinen voor te schrijven. Benzodiazepinen helpen om te ontspannen en beter te kunnen inslapen en doorslapen. Er zijn veel verschillende soorten benzodiazepinen op de medicijnenmarkt. Ze lijken op elkaar, maar werken allemaal net iets anders. Een paar van meest voorkomende benzodiazepinen zijn:

 • Alprazolam (Xanax); 
 • Diazepam (Valium); 
 • Lorazepam (Ativan); 
 • Clonazepam (Klonopin); 
 • Chlordiazepoxide (Librium); 
 • Flurazepam (Dalmane); 
 • Midazolam (Versed); 
 • Nitrazepam (Mogadon); 
 • Oxazepam (Serax); 
 • Temazepam (Restoril); 

Er is een verschil tussen langwerkende en kortwerkende benzodiazepinen. Kortwerkende benzodiazepinen, zoals alprazolam en lorazepam, werken maar een paar uur tot een halve dag. Deze benzodiazepinen worden bijvoorbeeld gebruikt voor de behandeling van angst en paniekaanvallen. Langwerkende benzodiazepinen, zoals diazepam en clonazepam, hebben een werking tussen de acht en twaalf uur. Deze worden vaker gebruikt voor de behandeling van slaapproblemen. Je mag de medicijnen maar kort gebruiken en alleen je arts kan ze voorschrijven, omdat je snel afhankelijk wordt van benzodiazepinen. Kruidvat, Etos en andere drogisterijen verkopen ze daarom niet.

Waarom kun je geen benzodiazepinen kopen bij Kruidvat?

Op zoek naar diazepam? Kruidvat of andere drogisterijen verkopen het niet. Ook oxazepam kopen bij Kruidvat kan niet. En dat is maar goed ook, want je kunt snel verslaafd raken aan benzodiazepinen. Kruidvat en andere drogisterijen verkopen deze medicijnen niet, omdat iedereen ze dan onbeperkt in huis zou kunnen halen. Benzodiazepinen mag je alleen kortdurend gebruiken, onder toezicht van een arts. Ze kunnen gevaarlijk zijn als je ze verkeerd doseert of tegelijk gebruikt met andere medicijnen. Door benzodiazepinen op recept te houden, is de kans op verkeerd gebruik veel kleiner.

Afkicken van benzodiazepinen bij Fundamentum

Doordat benzodiazepinen niet bij Kruidvat verkrijgbaar zijn, is de kans op verkeerd gebruik en verslaving kleiner. Toch worden veel mensen afhankelijk van benzodiazepinen. Heb jij het gevoel dat je niet meer rustig kunt worden zonder deze medicijnen? Neem dan contact op met Fundamentum, een afkickkliniek in Limburg die gespecialiseerd is in detoxbehandelingen. Wij zijn 365 dagen per jaar geopend en je kunt altijd snel bij ons terecht. Bel vandaag nog voor het plannen van een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800