Vind wat je
zoekt

Zopiclon of temazepam

Overeenkomsten en verschillen

Temazepam is een benzodiazepine, een type medicijn dat onder meer voor psychische klachten wordt voorgeschreven. Benzodiazepinen worden ook wel ‘tranquilizers’ genoemd. Temazepam ontspant, maakt rustiger, slaperig en minder angstig. Zopiclon is een slaapmiddel en behoort tot de groep van de benzodiazepine-achtige middelen. Het lijkt dus op een benzodiazepine, maar het is geen benzodiazepine. Ze verschillen namelijk in chemische eigenschappen. Temazepam of zopiclon zijn beide zeer verslavend.

Slik jij zopiclon of temazepam en merk je dat je niet meer zonder kunt slapen? Het is erg moeilijk om van een medicijnverslaving af te komen. Fundamentum is specialist in detoxbehandelingen bij medicijnverslaving. Onder begeleiding van een medische staf met verpleegkundigen, GGZ-agogen, artsen en psychiaters kick jij lichamelijk af van zopiclon of temazepam. Daarna ben je klaar voor een vervolgbehandeling, zodat je niet terugvalt. Bel naar 0800 2345 800 voor het plannen van een eerste gesprek.

➤ Doe de medicijntest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Temazepam of zopiclon geven

Wanneer je last hebt van slapeloosheid, ook wel insomnia, lukt het je minstens drie keer per week niet om in te slapen en lig je vaak en lang wakker. Hierdoor functioneer je slechter overdag. Het is de meest voorkomende slaapstoornis. Temazepam wordt onder andere voor slapeloosheid voorgeschreven, wanneer een arts vermoedt dat de slapeloosheid een symptoom is van onderliggende spanning of angst.

Het slaapmiddel zopiclon is in vergelijking met temazepam vrij nieuw op de markt. Het zou betere eigenschappen hebben dan benzodiazepinen zoals temazepam, maar dat is nooit bewezen. Er zijn ook juist geluiden dat zopiclon meer negatieve bijwerkingen heeft, maar ook dat is niet bewezen.

Welk slaapmiddel is sterker: temazepam of zopiclon?

Er is geen verschil in effect tussen benzodiazepinen (temazepam) en benzodiazepine-achtige middelen (zopiclon). Maar welk slaapmiddel is sterker: temazepam of zopiclon? Temazepam werkt iets sneller in en werkt iets langer door dan zopiclon. Je kunt dus concluderen dat temazepam een iets sterker slaapmiddel is dan zopiclon. Maar ze zijn even verslavend.

Door de verslavende eigenschap van slaapmedicatie, wordt het alleen in uitzonderingsgevallen gegeven. Met de bedoeling om het zo kort mogelijk te gebruiken. Een arts zal alleen zopiclon of temazepam voorschrijven, zodat je op korte termijn weer overdag kunt functioneren. Na twee weken neemt het effect van slaapmiddelen langzaam af, maar ongewenste bijwerkingen blijven bestaan. Denk hierbij aan tolerantie (je hebt steeds meer nodig om hetzelfde effect te krijgen), verslaving en grotere kans op geheugenstoornissen en verwardheid.

Afkicken bij Fundamentum van zopiclon of temazepam

Ben jij verslaafd geraakt aan slaapmedicatie? Je bent helaas niet de enige. Maar je kunt hiervan afkomen. En dat hoef je niet alleen te doen. Fundamentum is specialist in detoxbehandelingen. Wij helpen jou veilig en in medische setting afkicken van je medicijnverslaving, zodat jij weer zonder hulp van zopiclon of temazepam kunt slapen. Bel dagelijks tussen 07:00 en 22:00 uur naar 0800 2345 800 voor het plannen van een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800