Vind wat je
zoekt

Bijwerkingen XTC

Lees er hier meer over

Het effect van XTC wordt vaak beschreven als positief: je voelt je zweverig en hebt zoveel energie dat je de hele nacht kunt dansen. Je praat met iedereen en hebt een gevoel van ‘extase’. Jammer genoeg zijn de bijwerkingen van XTC ontzettend vervelend. Welke XTC bijwerkingen komen veel voor en wat kun je er zelf aan doen? Je leest het hier.

Wil jij stoppen met XTC onder professionele begeleiding? Fundamentum is er voor jou. Neem vandaag nog contact op voor een eerste gesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Overmatig zweten door XTC

Een van de vervelende bijwerkingen waar veel XTC gebruikers last van hebben is overmatig zweten. MDMA, de werkende stof in XTC, zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur stijgt. Hierdoor krijg je het warm en ga je zweten. Transpireren is een natuurlijke reactie van het lichaam om je lichaamstemperatuur naar beneden te krijgen. Drink altijd genoeg water zodat het vochtgehalte in je lichaam in balans blijft. Maar pas op, een teveel aan zweten én water drinken kan watervergiftiging veroorzaken. Door zweten verlies je namelijk veel zout en door water te drinken wordt het zoutgehalte in je lijf ‘verdund’. Ook scheiden je nieren als je XTC gebruikt minder water uit. Hierdoor blijft het grootste gedeelte van het water dat je drinkt in je lichaam vastzitten. Watervergiftiging kan leiden tot misselijkheid, overgeven, hoofdpijn en een verlaagd bewustzijn.

Hallucineren door XTC

Een andere bijwerking die kan opspelen tijdens het gebruik van XTC is hallucineren. Je ziet dingen die er niet zijn. Hallucineren komt vooral voor bij een te hoge dosis MDMA of als je lange tijd weinig hebt geslapen. Als je hallucineert, is dit een belangrijk signaal dat je je lichaam en hoofd rust moet geven. Sta je op een feestje? Dan is het slim om een rustige plek op te zoeken waar je minder last hebt van prikkels. Neem zeker niet nog meer drugs als je hallucineert. Hierdoor kunnen de bijwerkingen van XTC verergeren en is de kans op een bad trip groter. Een bad trip betekent dat je een negatieve reactie krijgt op de drugs. Je kunt paniekerig of angstig worden en het gevoel hebben dat je niet meer uit de trip komt.

Hartkloppingen na XTC

XTC gebruikers merken vrij snel na inname dat hun hartslag omhooggaat. MDMA zorgt er namelijk voor dat je hart sneller gaat kloppen. Dit is in de meeste gevallen onschuldig, maar je kunt er wel paniekerig van worden. Meestal verdwijnt de snelle hartslag vanzelf na een paar uur, maar soms heb je na enkele dagen nog steeds last van hartkloppingen door XTC. Neem dan contact op met de huisarts en vertel welke drugs je hebt gebruikt. Heb je regelmatig hartkloppingen of andere bijwerkingen na XTC? De bijwerkingen van XTC worden heftiger als je meer en vaker drugs gebruikt. Ga eens na of je verslaafd bent geraakt en weet dat je altijd hulp kunt zoeken om te stoppen met XTC.

Reken af met de bijwerkingen van XTC

Heb jij de vervelende bijwerkingen van XTC te vaak meegemaakt en wil je ermee stoppen? Fundamentum is gespecialiseerd in detoxbehandelingen en helpt je veilig van je verslaving af. In onze kliniek in Margraten word je tijdens het ontgiften begeleid en ondersteund door een team van deskundige artsen en verplegers. Zij hebben veel ervaring met mensen die willen afkicken van drugs. Ze zijn dan ook op alles voorbereid. Leer opnieuw voelen, je weer gezond te gedragen en de regie over je eigen leven terug te krijgen. Bel voor een oriënterend gesprek naar 0800 2345 800.

☎ Bel 0800 - 2345 800