Vind wat je
zoekt

Je bloeddruk

En alcohol

Alcohol drinken verhoogt het risico op een hoge bloeddruk. Dat is schadelijk voor je gezondheid en vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Maar wat doet alcohol met je bloeddruk? We leggen je uit wat het gevaar is van een hoge bloeddruk door alcohol.

Het beste voor je bloeddruk? Alcohol laten staan. Een alcoholverslaving is lastig om vanaf te komen. Wil je afkicken van alcohol? Dat kan bij Fundamentum, dé expert op het gebied van detoxbehandelingen. Meld je nu aan voor een eerste gesprek. 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoge bloeddruk door alcohol

Je kunt een hoge bloeddruk door alcohol krijgen. Alcohol drinken, zeker met regelmaat, zorgt ervoor dat je bloeddruk mogelijk stijgt. Wat doet alcohol met je bloeddruk? Alcohol vernauwt je aderen en laat je hart harder werken om het bloed rond te pompen. Als je bloeddruk constant hoog is, kan dit leiden tot serieuze gezondheidsproblemen, zoals hartziekten en beroertes. Wanneer je stopt met alcohol, begint je lichaam met herstellen. Stoppen met alcohol zorgt voor een lage(re) bloeddruk.

Lage bloeddruk en alcohol

Alcohol drinken is nooit goed voor je lichaam. Maar als je last hebt van een lage bloeddruk is het aan te raden om voorzichtig te zijn met alcohol drinken. Alcohol kan je bloeddruk verder verlagen, wat kan zorgen voor duizeligheid en flauwvallen. Luister goed naar je lichaam. Als je merkt dat alcohol je duizelig maakt, neem dan wat eten en drink water. In sommige gevallen is stoppen met alcohol bij een lage bloeddruk een goede beslissing.

Bloeddruk meten met alcohol op

Het is geen goed idee om je bloeddruk te meten met alcohol op. Alcohol kan de resultaten beïnvloeden. Als je bloeddruk meet met alcohol in je systeem, kan het lijken alsof je bloeddruk hoger of lager is dan normaal. Dit komt doordat alcohol de bloedvaten kan verwijden, wat invloed heeft op de bloeddrukmeting. Om nauwkeurige resultaten te krijgen, kun je het beste je bloeddruk meten als je nuchter bent, zonder de invloed van alcohol of andere stoffen.

Stoppen met alcohol drinken

Wil je stoppen met alcohol drinken? Een detoxbehandeling bij Fundamentum kan een eerste belangrijke stap zijn naar een leven zonder alcohol. Fundamentum is de specialist op het gebied van detoxbehandelingen in Nederland. Je kickt af in alle rust in het heuvelachtige Limburg. Bel tussen 7:00 en 22:00 uur naar 0800 2345 800 om een afspraak voor een intakegesprek te maken.  
☎ Bel 0800 - 2345 800