Vind wat je
zoekt

Boezemfibrilleren alcohol

Voorkom een hartritmestoornis

Hartkloppingen na een avond alcohol drinken? Dat kan inderdaad voorkomen. Alcohol is giftig en kan zorgen voor hoge bloeddruk, hartaanvallen en beroertes. Er is sprake van boezemfibrilleren wanneer hartkloppingen hevig zijn.

Heb je last van boezemfibrilleren door alcohol? De meest effectieve manier om een hartritmestoornis door alcohol te voorkomen, is door te stoppen met alcohol. Krijg je dit in je eentje niet voor elkaar? Neem dan contact op met Fundamentum en meld je aan voor een eerste gesprek. 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Boezemfibrilleren door alcohol

Het is vervelend om hartkloppingen te ervaren. Bij een volwassen persoon klopt het hart in rust ongeveer 60 tot 100 keer per minuut. Als je je inspant, loopt je hartslag op tot zo’n 150 tot 180 keer per minuut. Bij hartkloppingen voel je je hart in versneld tempo bonzen in je keel of borst. Zelfs als je slechts één glas alcohol drinkt, gaat je hartslag omhoog. Na hoeveel alcohol je last krijgt van hartkloppingen verschilt per persoon. Bij boezemfibrilleren is je hartslag onregelmatig en extreem hoog, namelijk tussen de 150 en 120 slagen per minuut. Hierdoor kunnen bloedstolsels ontstaan, die bijvoorbeeld in je darmen of nieren terecht kunnen komen.

Hartritmestoornissen en alcohol

Mensen met hartritmestoornissen moeten voorzichtig zijn met alcohol. Kun je ook hartritmestoornissen krijgen van bijvoorbeeld een glas wijn? Hartritmestoornissen ontstaan niet door een bepaald type alcohol, maar worden beïnvloed door de hoeveelheid en regelmaat waarmee je drinkt. Heb je al last van een hartritmestoornis? Alcohol kan dan een trigger zijn voor onregelmatige hartslagen. Heb je hartproblemen of ben je gevoelig voor hartritmestoornissen, wees dan voorzichtig met alcoholconsumptie en vraag medisch advies.

Stoppen met alcohol

Wil je zo snel mogelijk van je verslaving af maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij Fundamentum kun je terecht voor een detoxbehandeling waar je in een veilige omgeving en met ondersteuning ontwent van je lichamelijke verslaving. Na de behandeling voel je je mentaal stabieler en lichamelijk fitter en ben je er klaar voor om het psychische aspect van je verslaving aan te pakken. Neem contact met ons op tussen 7:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800