Vind wat je
zoekt

Crisisopvang drugs

Voorkom dit

Drugsgebruik kan voor allerlei problemen zorgen. Je kunt totaal de weg kwijt zijn en daardoor een gevaar voor jezelf en voor anderen worden. In dit artikel bespreken we de crisisopvang bij drugs en leggen we uit wanneer een crisisopname nodig is.

Fundamentum heeft veel ervaring met hulp aan druggebruikers. Dankzij onze unieke detoxbehandeling onder medische begeleiding kan ook jij een einde maken aan jouw drugsverslaving. Wil jij afkicken van drugs? Bel ons vandaag nog, dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Bel naar 0800-2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Verstoring van het evenwicht

Bij een crisis, het woord zegt het al, is er sprake van een noodsituatie. Er is sprake van een ernstige verstoring van het evenwicht. Dat kan ook een drugsgebruiker overkomen. Hoewel door je gebruik het evenwicht in je bestaan al een flinke knauw heeft gekregen, kan er sprake zijn van een evenwichtig patroon. Dat wordt natuurlijk heel anders als je te maken krijgt met een psychose of een zware depressie. Overmatig gebruik kan bovendien je leven in gevaar brengen.

Wanneer crisisopname drugs?

Zowel de gebruiker zelf als familie en vrienden of de huisarts kunnen de crisisdienst van de ggz bellen. Dat gebeurt vooral wanneer crisisopname onvermijdelijk is en iemand een gevaar is voor zichzelf of zijn directe omgeving. Extreme agressie kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van drugsgebruik, maar ook verwardheid, waanbeelden of de gedachte dat je kunt vliegen, kunnen het noodzakelijk maken om onmiddellijk actie te ondernemen. De ggz crisisdiensten zijn 24/7 bereikbaar. De crisisopvang is vooral bedoeld om weer tot een stabiele situatie te komen.

Crisisopname voorkomen

Wil jij het zover laten komen dat je ooit in een situatie terechtkomt waar je in een crisisopvang voor drugs wordt geplaatst? Of kies je voor je eigen pad en zoek je hulp? Bij Fundamentum kun je in alle rust afkicken van bijvoorbeeld jouw verslaving aan coke, speed of cannabis. Onze detox onder medische begeleiding duurt gemiddeld 10 dagen. Afspraak maken voor een intake? We zijn tussen 07:00 en 22:00 telefonisch bereikbaar op nummer 0800-2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800