Vind wat je
zoekt

Delirium alcohol

Een gevaarlijk ontwenningsverschijnsel

Wat is een delirium door alcohol? Alcoholverslaafden die plotseling stoppen met drinken kunnen een delier door alcohol (delirium tremens) krijgen. Een delirium door alcohol ontstaat dus als alcohol-ontwenningsverschijnsel. Je herkent deze aandoening aan een plotselinge verandering in het bewustzijn, verwardheid en hallucinaties.

Wil jij stoppen met het drinken van alcohol? Fundamentum is expert in detoxbehandelingen. In onze kliniek in Limburg kick je af in een veilige en medische setting onder 24 uurs toezicht.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Delirium alcohol symptomen

Een delier door alcohol ontstaat vrij plotseling, vaak binnen enkele uren of dagen na het stoppen met alcohol. De symptomen van een delirium door alcohol kunnen enkele dagen tot een week aanhouden. Het is belangrijk om de symptomen van een delirium op tijd te herkennen, omdat het levensgevaarlijk kan zijn. Bij een delirium kunnen deze symptomen voorkomen:

  • Hallucinaties; 
  • Slaapproblemen; 
  • Koorts en zweten; 
  • Ernstige verwardheid; 
  • Rusteloosheid en angst; 
  • Snelle hartslag en hoge bloeddruk; 
  • Dingen zien of voelen die er niet zijn, zoals kleine beestjes op het lichaam. 

Als je een delirium hebt, weet je vaak meestal zelf niet dat je verward bent. Voor je naasten is een delirium vaak verontrustend en aangrijpend om te zien. Niet iedereen herstelt volledig van het delirium. Je kunt langere tijd last houden van geheugen- en concentratiestoornissen. Een delirium door alcohol kost veel energie. Na afloop val je in een diepe slaap. Bij het wakker worden kun je je vaak niets meer van het delirium herinneren.

Alcohol delier behandeling

Om een alcohol delier te voorkomen is het belangrijk dat je onder toezicht van een arts stopt met drinken. Acuut stoppen kan gevaarlijk kan zijn en ernstige complicaties veroorzaken. Om de symptomen van alcoholontwenning te verminderen, kan het helpen om genoeg te drinken, vitaminesupplementen te slikken en voldoende te slapen. Vermoed je dat je een delirium door alcohol hebt? Zoek dan onmiddellijk medische hulp. Een delirium door alcohol kan gevaarlijk zijn wanneer deze niet behandeld wordt.

Herstel van je alcoholverslaving

Bij een alcoholverslaving kan plotseling stoppen met alcohol gevaarlijk zijn. Wil jij stoppen met alcohol? Kies dan voor een behandeling bij Fundamentum. Bel ons vandaag nog op 0800-2345800 voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800