Vind wat je
zoekt

Depressie

Na stoppen met blowen

Stoppen met blowen kan een grote impact hebben op je lichaam en geest. Een van de mogelijke gevolgen is een depressie. Gevoelens van vermoeidheid, onzekerheid en gebrek aan eetlust zijn hier vaak onderdeel van. Maar hoe groot is de kans op een depressie na het stoppen met blowen en wat kun je eraan doen?

Een verslaving kun je het beste aanpakken door professionele hulp in te schakelen. Bij Fundamentum kun je terecht voor een detoxbehandeling met als doel om jou van je verslaving af te helpen. Het is nooit te laat om af te kicken. Neem contact op via 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen.

➤ Doe de blowentest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Kan blowen je depressief maken?

Blowen kan je stemming sterk beïnvloeden, maar kan blowen je depressief maken? Soms leidt het gebruik van cannabis inderdaad tot een depressie. Een depressie na het stoppen met blowen kan komen doordat je lichaam niet de stoffen binnenkrijgt die het gewend is om binnen te krijgen. Depressies komen zeker niet altijd voor na het stoppen met blowen en het is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Als je al depressieve gevoelens hebt voordat je begint met blowen, kan het gebruik van cannabis deze gevoelens versterken. Ook als je aanleg hebt voor depressieve gevoelens of een voorgeschiedenis hebt met depressies is er een kans dat blowen je depressief maakt.

Hoe lang last van stoppen met blowen?

Wanneer je stopt met blowen, kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Deze ontwenningsverschijnselen kunnen zich uiten in verschillende symptomen, zoals:

  • Slaapproblemen; 
  • Prikkelbaarheid,  
  • Angst; 
  • Depressieve gevoelens; 
  • Lusteloosheid. 

Hoelang  je last hebt na het stoppen met blowen verschilt per persoon en kan variëren van enkele dagen tot enkele weken. Onthoud dat de symptomen tijdelijk zijn en na verloop van tijd verdwijnen. 

Detoxbehandeling bij Fundamentum als eerste stap

Als je merkt dat je worstelt met een cannabisverslaving, aarzel dan niet om hulp te zoeken. Fundamentum staat klaar om je te helpen. Met een detoxbehandeling en begeleiding van een team van deskundigen nemen we de eerste belangrijke stappen om je verslaving te overwinnen. De behandeling wordt volledig vergoed door je zorgverzekering, behalve het eigen risico. Neem contact met ons op tussen 07:00 en 22:00 uur via 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800