Vind wat je
zoekt

Dit doet alcohol

met je huid

Als je te veel alcohol drinkt, kun je te maken krijgen met een aantal vervelende bijwerkingen. Er zijn psychische klachten als bang, somber of vergeetachtig zijn. Maar overmatig alcoholgebruik geeft ook lichamelijke klachten. Denk aan moe zijn, diarree of hartkloppingen. Dat is nog niet alles. Er zijn meer fysieke klachten: te veel alcohol is slecht voor je huid. Je kunt een droge huid krijgen en rimpels zijn beter te zien.

Als je denkt dat je verslaafd bent aan alcohol en je wilt afkicken, kan Fundamentum je helpen. Fundamentum is dé expert op het gebied van detox. Bel ons vandaag nog op 0800-2345800 voor een eerste gesprek. Ook als je vragen hebt, kun je 365 dagen per jaar bellen. Ook in het weekend staan we voor je klaar.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lichamelijke gevolgen van te veel alcohol

Alcohol kun je zien als een soort vergif voor het lichaam, vooral wanneer iemand langdurig te veel drinkt. Dit heeft effect op het lichaam. Een paar lichamelijke gevolgen van overmatig alcohol drinken zijn:

  • Moe zijn; 
  • Zweten; 
  • Diarree 
  • Maagproblemen; 
  • Hartkloppingen; 
  • Trillen. 

Alcohol huidproblemen

Van alcoholgebruik kun je dus een droge huid krijgen. Je huid wordt dof en bleek. Je huid veroudert sneller als je veel drinkt, je krijgt meer rimpels die ook nog eens dieper worden. Van alcohol gaan je bloedvaten ook wijder openstaan. Dat kan leiden tot rode haarvaatjes in het gezicht. De doorbloeding wordt minder. Dat valt vooral op bij plekken in het gezicht waar de huid toch al dunner is, bijvoorbeeld rond de ogen.

Alcohol en eczeem

Door alcoholgebruik krijg je geen eczeem of andere huidaandoeningen. Ook rosacea, acné en een alcoholneus worden over het algemeen niet veroorzaakt door het alcoholgebruik zelf. Maar (te) veel alcohol drinken kan de klachten wel verergeren. Datzelfde geldt voor psoriasis en alcohol. Bij psoriasis heb je plekken met schilfers en vaak ook jeuk op de huid. Er is geen direct verband tussen psoriasis en alcohol. Hoewel het dus niet de oorzaak is van psoriasis, is alcohol geen goed idee als je last hebt van psoriasis.

Alcoholdetox bij Fundamentum

Als je een begin wil maken met afkicken van alcohol, kan dat bij Fundamentum. Er is een korte detox behandeling om je lichaam te ontgiften. Merk je dat je huidproblemen verergeren door alcoholgebruik? Dan ben je mogelijk verslaafd. Gelukkig is het dan nog niet te laat. Opname voor een behandeling bij Fundamentum is een mooie eerste stap om van je verslaving af te komen. Onze kliniek is het hele jaar open voor opnames. Bel naar 0800 2345 800 en vraag een eerste gesprek aan. Je kunt op korte termijn een afspraak maken de behandeling wordt vergoed door de basisverzekering (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800