Vind wat je
zoekt

Drankneus

Een gevolg van alcoholgebruik

Wie langdurig te veel alcohol drinkt, kan last krijgen van vervelende bijwerkingen. Een van die bijwerkingen is een drankneus of drinkersneus. De neus krijgt dan een rode of paarse kleur. De huid rond de neus verdikt en er ontstaat een onregelmatig oppervlak. Het ontstaat als de bloedvaten extra gevoelig zijn voor alcohol. Een drankneus is eigenlijk een huidziekte als couperose of rosacea. De drankneus oorzaak is dan dus niet de alcohol zelf, maar een huidziekte. Overmatig alcoholgebruik versterkt de aandoening.

Heb je een alcoholverslaving waar je iets aan wilt doen? Fundamentum biedt detoxbehandelingen aan in Margraten in Limburg. In een tot twee weken wordt je lichaam op locatie ontgift. Zie het als een goede start en stevige basis om je te kunnen richten op het afkicken. Wil je afkicken van alcohol? Meld je nu aan voor jouw eerste gesprek. Bel 0800 2345 800.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Drankneus oorzaak

Hoe komt het dat je neus een teken is van te veel alcoholgebruik? Door overmatig alcoholgebruik gaan bloedvaten wijder openstaan. De verwijde bloedvaten in je huid veroorzaken rode ogen, oren of neus. Dat is een van de redenen voor een drankneus: door de alcohol zijn in je neus de bloedvaten wijder, die in veel gevallen al extra wijd zijn door een onderliggende huidziekte. De alcohol is dus niet de directe oorzaak, maar draagt wel bij aan een bloeddoorlopen drankneus.

Alcohol detox bij Fundamentum

Fundamentum is gespecialiseerd in korte detox behandelingen met als doel je lichaam te ontgiften. Als je je realiseert dat je een alcoholverslaving hebt, is het echt nog niet te laat. Realisatie en erkennen van een verslaving is juist een belangrijke eerste stap. Een detoxbehandeling bij Fundamentum is een goed vervolg. Een opname in onze kliniek is 365 dagen per jaar mogelijk. Iets voor jou? Neem dan contact op. Bel 0800 2345 800 en vraag een eerste gesprek aan. Er zijn korte wachtlijsten en de behandeling wordt door je zorgverzekeraar vergoed (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800