Vind wat je
zoekt

Lever reinigen

Hoe gaat dat in zijn werk?

De lever is een belangrijk orgaan in ons lichaam. Het voert tal van taken uit die ervoor zorgen dat schadelijke stoffen je lichaam verlaten. Zo maakt de lever bijvoorbeeld gal aan dat wordt opgeslagen in de galblaas. Wanneer we vet eten zorgt de gal ervoor dat dit vet wordt afgebroken. Ook speelt de lever een belangrijke rol bij de vetstofwisseling en kan het ongezonde vetten (verzadigde vetzuren) omzetten in gezonde vetten (onverzadigde vetzuren).

Meer weten over het reinigen van de lever? Neem contact op met Fundamentum.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Waarom de lever reinigen?

In ons moderne bestaan nemen we het niet altijd even nauw met onze gezondheid. Eigenlijk worden we continu blootgesteld aan allerlei giftige stoffen, zoals kleur-, geur- en smaakstoffen die worden geproduceerd door de voedingsmiddelenindustrie. Ook nuttigen we in ons jachtige bestaan regelmatig een snelle vette hap. Een overdaad aan verzadigde vetten, suikers en andere ongezonde voeding bezorgt de lever echter veel werk. Dat wordt versterkt als je regelmatig alcohol drinkt. Als er zich te veel giftige stoffen in de lever opstapelen, kan dit orgaan zijn taken niet meer naar behoren uitvoeren. Zo nu en dan je lever reinigen is dan ook geen overbodige luxe als je wilt dat dit belangrijke orgaan optimaal blijft functioneren bij overmatige inname van allerlei giftige stoffen.

Hoe kun je je lever zuiveren?

De lever en nieren reinigen kan op allerlei manieren. Zo kun je de lever zuiveren met thee. Vooral groene thee is een uitstekend ‘schoonmaakmiddel’. Ook door veel water te drinken, spoel je een hoop toxica weg. Citroen stimuleert de galproductie en helpt zo de lever een handje. Je kunt de lever daarnaast reinigen met gember. Deze wortelknol versnelt de stofwisseling en stimuleert de ontgifting. Ook kurkuma, knoflook, avocado’s, bieten, kaneel en olijfolie houden je lever vitaal.

Lever reinigen na alcohol

Je lever is geen vriend van alcohol. Iedere keer als je (veel) alcohol drinkt, bezorg je jouw schoonmaakorgaan overuren. Je lever reinigen na alcohol is dan ook noodzakelijk. Dat is helemaal het geval als je verslaafd bent aan alcohol. Een professionele detox onder medische begeleiding bij Fundamentum is dan een voorwaarde om je lever te reinigen van de overdaad aan giftige stoffen. Dit wordt gedaan in een veilige setting waarbij je in de gaten gehouden wordt door deskundig personeel in verband met ontwenningsverschijnselen. Neem nu contact op voor meer informatie of een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800