Vind wat je
zoekt

Fases van afkicken

Welke doorloop je allemaal?

Als je na een lange tijd wilt stoppen met een verslaving, zal je lichaam eerst gaan tegenstribbelen. Het is namelijk gewend geraakt aan het middel en zal eraan moeten wennen dat jij het niet meer gebruikt. Je krijgt dan te maken met afkickverschijnselen en hierbij doorloop je verschillende fases.

Afkicken is zwaar en de periode van ontwenning is vaak moeilijk om in je eentje te doorstaan. Bij Fundamentum kom je in een veilige omgeving van je verslaving af. Neem dagelijks van 07:00 tot 22:00 contact op met onze Intake Office voor het plannen van een intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Verslaving – fases afkicken

Als je stopt met een middel waaraan je verslaafd bent geraakt, ga je door verschillende fases. Het afkicken begint vaak met lichamelijke klachten. Je kunt last krijgen van slapeloosheid, hartkloppingen, trillende handen, misselijkheid, een gebrek aan eetlust, zweten en extreme vermoeidheid. Naast de lichamelijke ontwenningsverschijnselen krijg je ook te maken met psychische klachten die langer aanhouden. Je hebt tijd nodig om te wennen aan je nieuwe levensstijl zonder het middelengebruik. Je systeem past zich hier uiteindelijk op aan, maar dit lukt niet binnen een paar dagen. Psychische afkickverschijnselen uiten zich bijvoorbeeld in somberheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen en een onrustig gevoel.

Afkomen van een verslaving – voordelen

Ook al is de periode van ontwenning niet makkelijk, stoppen met een verslaving biedt veel voordelen en zorgt ervoor dat jij weer grip op je leven krijgt. Je lichaam wordt gezonder en je bent verlost van katers en andere klachten die je ervaarde door het middelengebruik. Mensen die stoppen met een verslaving kunnen weer trots op zichzelf zijn. Ook wordt de band met vrienden en familie vaak (weer) beter.

Snel en veilig afkicken van alcohol, medicatie en drugs

Bij Fundamentum zet je in een veilige omgeving de eerste stap richting een verslavingsvrij leven. Tijdens een detox van ongeveer een tot twee weken maak je jouw lichaam vrij van giftige stoffen. Detox of detoxificatie is een ander woord voor ontgiften. Je verblijft gedurende de detox in onze kliniek en onze deskundigen helpen jou door de eerste fases van het afkicken heen. Wil jij van jouw verslaving af? Neem 365 dagen per jaar contact met ons op voor het plannen van een oriënterend gesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800