Vind wat je
zoekt

Ontgiftingsverschijnselen detox

Welke treden er op?

De ontgifting van je lichaam gaat gepaard met bijwerkingen. Dat is vooral het geval als er veel giftige stoffen je lichaam uit moeten. Met welke ontgiftingsverschijnselen bij een detox moet je rekening houden? We nemen het ontgiften van het lichaam eens nader onder de loep.

Fundamentum is de specialist op het gebied van detox. Meer weten over onze behandelingen? Neem contact met ons op.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ontgifting lichaam

Detox betekent ontgifting van je lichaam door middel van het afvoeren van afvalstoffen. Je lever is jouw eigen natuurlijke detoxmachine die ervoor zorgt dat je lichaam schoon blijft. Ook de nieren, darmen, longen en huid helpen een handje mee. De problemen ontstaan wanneer je lichaam overbelast raakt en er te veel afvalstoffen binnenkomen zoals vaak het geval is bij een middelenverslaving. Ontgiftingsverschijnselen van de lever komen onder meer voor bij een alcohol- of drugsverslaving.

Ontgiftingsverschijnselen detox

Het ontgiften van je lichaam zorgt voor bijwerkingen, ofwel ontgiftingsverschijnselen. Een detox kan gepaard gaan met onder andere:

  • Hoofdpijn. Dit komt bijvoorbeeld voor als je stopt met alcohol drinken. Het lijkt dan net alsof je een kater hebt. Ook bij de onthouding van koffie of bewerkte suiker kan hoofdpijn ontstaan.
  • Actieve darmen. Wanneer je lichaam afvalstoffen verwijdert, kunnen je darmen actiever worden. Je kunt last krijgen van winderigheid en diarree.
  • Sneller geïrriteerd raken. Je lichaam is volop aan het werk en ondergaat veranderingen. Daar moet je aan wennen en dat kan ertoe leiden dat je sneller geïrriteerd raakt.
  • Verandering van de huid. Je kunt vlekken of bultjes op je huid krijgen. De huid is een belangrijke plek voor het via de poriën verwijderen van gifstoffen.
  • Slechte adem. Giftige stoffen verlaten je lichaam ook via je adem. Je kunt dan ook minder plezierig uit je mond ruiken. Daarnaast kun je soms een metaalachtige smaak in je mond ervaren.

Wil jij een detox op maat? Fundamentum helpt je om af te komen van je verslaving. Bel ons vandaag nog voor een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800