Vind wat je
zoekt

GGZ Venlo

Wij helpen je

GGZ Venlo bestaat uit verschillende instellingen die actief zijn op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg in Venlo. Dat kan op allerlei gebieden zijn, waaronder ook de verslavingszorg.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Geestelijke gezondheidszorg Venlo

De geestelijke gezondheidszorg is onderverdeeld in de basis ggz, gespecialiseerde ggz en de hoogspecialistische ggz. Kun je in de eerste lijn terecht bij de huisarts, maatschappelijk werk en de psychologen van de basis ggz; in de tweede lijn word je doorverwezen naar een ggz instelling. Zij bieden gespecialiseerde zorg. De instellingen van GGZ Venlo zijn erop gericht om psychische aandoeningen te voorkomen, behandelen en genezen. Instellingen in de verslavingszorg kunnen jouw verslaving helaas niet voorkomen, hoewel wij mensen uiteraard wel wijzen op de gevaren die drank, drugs en medicijnen met zich meebrengen en wat dit voor gevolgen heeft als je wilt gaan afkicken. Zie hiervoor onze uitgebreide kennisbank.

Verslavingszorg GGZ Venlo

Behandelen en genezen is gelukkig wel goed mogelijk in een afkickkliniek. Wanneer je verslaafd bent, heeft dit zowel lichamelijk als geestelijk impact. Je lichaam is afhankelijk geworden van het ‘gif’ dat het iedere dag krijgt toegediend. Zonder raakt het behoorlijk van streek, waardoor je te maken krijgt met ontwenningsverschijnselen. Geestelijk kun je alleen al bij het idee van volledige onthouding onrustig, prikkelbaar, angstig en somber worden. Een behandeling is er daarom in eerste instantie op gericht om je lichaam te ontgiften. Na zo’n detoxbehandeling voel je je een stuk vitaler en sta je ook geestelijk sterker. Tijdens een aanvullend traject werk je verder aan jouw psychische stabiliteit zodat je iedere verleiding om weer te gaan gebruiken kunt weerstaan.

Vincere GGZ Venlo

Vincere GGZ Venlo maakt nu onderdeel uit van Fundamentum in Margraten. Fundamentum is op het gebied van detox een van de beste klinieken in Nederland. Ben je op op zoek naar Vincere GGZ Venlo? Dan ben je van harte welkom in Margraten. Je vindt onze kliniek op zo’n 10 kilometer van Maastricht. Je kunt ons tussen 07:00 en 22:00 telefonisch bereiken op nummer 0800-2345800 voor een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800