Vind wat je
zoekt

Hartkloppingen na drugs

Hoe komt dat?

Drugs beïnvloeden je lichaam en geest. Er worden allerlei signalen van en naar het centrale zenuwstelsel gestuurd. Stofjes zoals dopamine en adrenaline, die normaal gedoseerd worden afgegeven, komen door de invloed van drugs in grote hoeveelheden in je lichaam. Hierdoor voel je je in eerste instantie gelukkig en energiek. Wanneer de drugs uitwerkt kun je last krijgen van bijwerkingen. Een van de negatieve effecten waar je mee te maken kan krijgen na drugs is hartkloppingen. Verschillende drugssoorten kennen deze bijwerking, maar wat veroorzaakt hartkloppingen na drugsgebruik en van welke drugs krijg je hartkloppingen?

Aan het gebruik van drugs zitten veel risico’s, zoals hartkloppingen. Drugs verhoogt namelijk je hartslag en bij overmatig gebruik kan dat gevaarlijk zijn. Ervaar jij problemen met drugsgebruik en/of ben je verslaafd? Bel dan 0800 2345 800 om een eerste gesprek in te plannen bij onze kliniek in Limburg. Bij Fundamentum werken we met een team van professionals die jou helpen met het verwijderen van de gifstoffen in je lichaam. Dit is belangrijk om je weer fit te voelen en het vergroot de kans op een succesvol afkicktraject.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hartkloppingen door drugs: oorzaak

Je hart is naast een orgaan ook een belangrijke spier. Na gebruik van bepaalde drugs vernauwen je bloedvaten. Wanneer bloedvaten zich vernauwen betekent het dat de toevoer van bloed en zuurstof naar de hartspier omlaag gaat. Om het gebrek te compenseren gaat je hart extra hard pompen om zoveel mogelijk zuurstof te krijgen. Hartkloppingen zijn dan het resultaat met alle gevolgen van dien.

Een kortdurende verhoogde hartslag is menselijk, maar hartkloppingen door drugsgebruik is van een ander niveau. Drugs werken over het algemeen uren door en je hart krijgt daardoor lange tijd geen rust. Hartkloppingen door te vaak en langdurig drugsgebruik kunnen leiden tot hartritmestoornissen en zelfs een hartinfarct.

Van welke drugs krijg je hartkloppingen?

Dat je hartkloppingen krijgt van drugs heeft dus vooral te maken met zuurstoftoevoer naar je hartspier. Maar van welke drugs krijg je hartkloppingen? Hartkloppingen als bijwerking komen niet bij elke drugssoort voor. Vooral coke, speed en XTC staan bekend om deze bijwerking. Meestal duren de hartkloppingen een paar uur. Duren ze langer, dan bestaat het risico op flauwvallen of het verliezen van je bewustzijn. Het is belangrijk om medische hulp in te schakelen als hartkloppingen na drugsgebruik langer duren dan een paar uur.

Professionele hulp bij Fundamentum

Bij Fundamentum kun je terecht voor detoxbehandelingen gericht op jouw verslaving. In onze kliniek in Limburg krijg je onder professionele begeleiding een behandeling van ongeveer een tot twee weken waarbij we de gifstoffen uit je lichaam werken. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar je komt er mentaal ook sterker uit. Je zet met de detox de eerste stap naar herstel Bel 0800 2345 800 voor een eerste gesprek. De behandeling wordt (op je eigen risico na) volledig vergoed.
☎ Bel 0800 - 2345 800