Vind wat je
zoekt

Stoppen met alcohol

Met behulp van medicatie

Een leven zonder drank. Stoppen met alcohol. Afkomen van een alcoholverslaving is om meerdere redenen ontzettend moeilijk. Het kan zeer verslavend zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarnaast is het drinken van alcohol compleet verweven in de maatschappij en sociaal geaccepteerd. Je valt soms zelfs uit de toon als je geen alcohol drinkt. Misschien heb jij meerdere stoppogingen gedaan en zoek je nu naar andere manieren om te stoppen met alcohol. Medicatie, bijvoorbeeld. Medicijnen tegen een alcoholverslaving werken nooit op zichzelf. Ze lossen je alcoholprobleem niet op, maar kunnen een hulpmiddel zijn tijdens je afkickproces. Wil jij hier meer over weten? Zet een eerste stap, neem nu contact op met een van onze deskundigen. Wij helpen je graag.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Afkicken van alcohol: medicatie

Er is geen ultieme oplossing voor het stoppen met alcohol. Medicatie kan je wél ondersteuning geven bij het proces van afkicken. Er zijn drie verschillende groepen medicijnen die kunnen helpen bij het afkicken van alcohol:

  • Medicatie tegen ontwenningsverschijnselen;
  • Aversiemiddelen;
  • Zuchtremmers

Medicatie tegen ontwenningsverschijnselen werkt kalmerend en verlicht lichamelijke klachten. Wanneer je een zware alcoholverslaving hebt, kan je lichaam namelijk heftig reageren als je ineens besluit te stoppen met alcohol. Aversiemiddelen zorgen ervoor dat je ziek wordt als je alcohol drinkt. Hoofdpijn, misselijkheid, braken en sterke transpiratie zijn enkele voorbeelden van klachten die je kunt krijgen. Zuchtremmers zorgen ervoor dat je minder trek hebt in alcohol en werken in sommige gevallen vooral goed bij sterke motivatie en in combinatie met intensieve psychosociale begeleiding. Let op: deze drie groepen medicatie kunnen alleen door de huisarts of een specialist voorgeschreven worden en mag je niet in combinatie met alcohol slikken.

Detox van alcohol met medicatie

Een alcoholverslaving is een ziekte. Om te herstellen van deze ziekte en om volledig en onvoorwaardelijk te stoppen met alcohol, is het belangrijk om je lichaam allereerst te bevrijden van giftige stoffen. Dit heet detoxen. Bij Fundamentum zijn wij volledig gespecialiseerd in de detox van alcohol. Medicatie kan hier onderdeel van uitmaken. Onze medische staf met verpleegkundigen, GGZ-pedagogen, artsen en psychiaters heeft als enige doel om jou van je lichamelijke verslaving aan alcohol af te helpen.

Wil jij je alcoholverslaving aanpakken? Een detox is daarbij een eerste noodzakelijke stap. Plan nu een eerste gesprek in, of bel met een van onze deskundigen. Wij helpen je graag verder.
☎ Bel 0800 - 2345 800