Vind wat je
zoekt

Hoe oud wordt een alcoholist?

Gemiddeld

Te veel alcohol drinken is schadelijk voor je gezondheid. Maar dat alcohol je levensverwachting kan inkorten, weet niet iedereen. Hoeveel minder oud word je als je veel alcohol drinkt? En waardoor komt dit?

Ben jij afhankelijk geworden van alcohol en wil je niet dat je levensverwachting korter wordt? Dan ben je bij Fundamentum aan het juiste adres. We helpen we je graag met onze korte detoxbehandelingen. In Margraten in Limburg kick je in onze kliniek in gemiddeld twee weken lichamelijk af van alcohol. Je krijgt 24 uur per dag deskundige begeleiding in een veilige omgeving, om je zo goed mogelijk door de ontwenningsverschijnselen heen te helpen. Maak een afspraak voor een intake door te bellen naar 0800 2345 800. Als je af wilt kicken, is dit een goede eerste stap.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Waarom leeft een alcoholist korter?

Waarom is de levensverwachting van een zware alcoholist zoveel korter dan van iemand die niet drinkt? Dit komt omdat alcoholgebruik heel veel lichamelijke problemen met zich meebrengt. Denk hierbij aan leveraandoeningen, meer kans op hart- en vaatziekten of kanker. Daarnaast is de kans dat een alcoholist rookt groter en is er vaak sprake van overgewicht. Dit maakt de kans op de hiervoor genoemde aandoeningen nog groter.

Gemiddelde levensverwachting alcoholist

Alcohol kan je leven dus inkorten om verschillende redenen. Maar hoe oud wordt een alcoholist gemiddeld? Dit is natuurlijk lastig te zeggen, omdat dit afhangt van hoeveel en hoelang je al drinkt. Uit onderzoek blijkt wel dat een alcoholist gemiddeld ongeveer 60 jaar wordt. Als je dit vergelijkt met de 80 jaar die een gemiddelde Nederlander haalt, is dit natuurlijk ernstig. In Nederland wonen ongeveer 80.000 mensen die op een bepaalde manier afhankelijk zijn van alcohol. Heb jij het idee dat je niet zonder drank kan en ben je geschrokken van de gemiddelde levensverwachting? Neem dan contact op met Fundamentum.

Stoppen met alcohol bij Fundamentum

Fundamentum biedt detoxbehandelingen aan. Dit zijn korte behandelingen om je lichaam te ontgiften van alcohol. Bel naar 0800 2345 800 en maak een afspraak voor een intake. We hebben snel plek en de behandeling wordt vergoed door de basisverzekering (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800