Vind wat je
zoekt

Alcoholist op laten nemen

Voor verslaving

Verslaafd zijn aan alcohol is heftig. Je bent lichamelijk en geestelijk afhankelijk geworden van de drank en je probleem erkennen is moeilijk. Als je wilt stoppen is het belangrijk om je op te laten nemen. In je eentje stoppen is geen optie. De verleiding wordt dan te groot, waardoor kans op terugval toeneemt. Ook kan het vanwege de ontwenningsverschijnselen gevaarlijk zijn om af te kicken zonder professionele begeleiding.

Denk je dat jij een alcoholverslaving hebt? Dan ben je bij Fundamentum aan het juiste adres. We helpen we je graag met onze korte detoxbehandelingen van gemiddeld twee weken. In Margraten in Limburg krijg je 24 uur per dag begeleiding in een veilige omgeving. Je kunt een afspraak maken voor een intake door te bellen naar 0800 2345 800. Als je af wilt kicken is dat een goede eerste stap.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Alcoholist verplicht op laten nemen

Als een alcoholist echt van zijn of haar probleem af wil komen, is het belangrijk dat de persoon zelf gemotiveerd is om er iets aan te doen. Iemand verplichten om zich op te laten nemen is daarom niet zomaar mogelijk.

Er zijn wel situaties denkbaar waarom iemand verplicht kan worden om zich op te laten nemen. Dit is als de persoon een acuut gevaar is voor zichzelf of voor de omgeving. Er moet dan sprake zijn van een psychiatrische aandoening. De huisarts kan dan een procedure in gang zetten waardoor de burgemeester de persoon kan verplichten om zich op te laten nemen.

Het doel van deze maatregel is het acute probleem wegnemen. De persoon krijgt dan een detoxbehandeling, waardoor het acute gevaar snel wegvalt. De verslaafde kan dan vaak weer naar huis. Let op: iemand is dan nog zeker niet afgekickt. Het acute gevaar is enkel weggenomen. Het is nog steeds belangrijk dat de persoon zelf doorkrijgt dat er een probleem is dat aangepakt moet worden.

Op laten nemen bij Fundamentum

Zelf je probleem erkennen en je op laten nemen door een afkickkliniek met de juiste professionals is dus belangrijk. Bij Fundamentum kun je terecht voor een detoxbehandeling. Wij zijn als enige kliniek in Nederland specialist in korte behandelingen om je lichaam te ontgiften. Bel naar 0800 2345 800 en maak een afspraak voor een intake. De voordelen: we hebben snel plek en de behandeling wordt vergoed door de basisverzekering (behalve het eigen risico).
☎ Bel nu met een deskundige