Vind wat je
zoekt

Voordelen stoppen met alcohol

Dat zijn er veel

Alcohol is schadelijk voor je gezondheid en veroorzaakt lichamelijke en geestelijke problemen. Stoppen met alcohol drinken heeft dan ook tal van voordelen, vooral als je te veel alcohol gebruikt. Wat zijn die voordelen van stoppen met alcohol?

Wil je stoppen met alcohol drinken? Fundamentum biedt detoxbehandelingen om je lichaam te reinigen van de alcoholische gifstoffen die na maanden of jaren drinken zijn achtergebleven. Een verstandige eerste stap in het afkickproces. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lichamelijke voordelen stoppen met alcohol

Stoppen met alcohol heeft voordelen voor je lichaam. Ten eerste verbetert je algemene gezondheid. Te veel alcoholgebruik kan leiden tot leverproblemen, hartziekten, en zelfs bepaalde vormen van kanker. Stoppen met alcohol drinken vermindert het risico op deze ernstige aandoeningen. Bovendien zorgt stoppen met alcohol dat je beter slaapt. Hoewel alcohol je in eerste instantie slaperig maakt, verstoort het je slaap later in de nacht. Daardoor word je vermoeid wakker.

Een van de andere lichamelijke voordelen van stoppen met alcohol is het positieve effect op je huid. Alcohol droogt je huid uit, wat leidt tot een droge, doffe huid en zelfs vroegtijdige veroudering van de huid. Wanneer je stopt met alcohol, ziet je huid er na verloop van tijd weer gezond en stralend uit. Daarnaast verergert alcohol huidproblemen, zoals acne. Het kan even duren voordat deze positieve veranderingen zichtbaar zijn, maar je huid zal de voordelen zien van een alcoholvrij leven.

Geestelijke voordelen stoppen met alcohol

Naast de lichamelijke voordelen zijn er ook belangrijke geestelijke voordelen van stoppen met alcohol. Alcohol kan leiden tot stemmingswisselingen, angst en depressie. Door te stoppen met drinken, kan je geestelijke gezondheid en je emotionele welzijn.

Stoppen met alcohol vergroot ook je zelfvertrouwen en helpt je beter met stress omgaan. Daardoor ben je minder snel geneigd om alcohol te drinken bij stress. De voordelen van stoppen met alcohol leiden tot een gezonder, gelukkiger leven. Overweeg je om te stoppen met alcohol? Neem dan contact op met een organisatie die jou helpt om je doel te bereiken.

Ondersteuning en begeleiding bij Fundamentum

Bij Fundamentum krijg je alle hulp die je nodig hebt. Met onze detoxbehandeling wordt je lichaam ontgift en sta je sterker in je schoenen om belangrijke vervolgstappen te nemen. Het is geen eenvoudig pad dat je gaat bewandelen, maar met de juiste begeleiding en ondersteuning kun jij je richten op een leven zonder alcohol. Onze detoxbehandeling duurt een tot twee weken en wordt volledig vergoed (op het eigen risico na). Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800