Vind wat je
zoekt

K-hole

Door ketamine

Ketamine is een hallucinerende drug die invloed heeft op je bewustzijn. Gebruikers die een lage dosis ketamine nemen komen in een dromerige, zweverige toestand en voelen zich licht gedesoriënteerd. Bij een hogere dosis kunnen gebruikers in een K-hole terechtkomen. Maar wat betekent de term K-hole eigenlijk, hoelang duurt een K-hole, waarom is het zo gevaarlijk en wanneer kan een K-hole optreden? Fundamentum legt het uit.

Ben jij verslaafd aan ketamine en weet je hoe het is om in een K-hole te zitten? Fundamentum is een afkickkliniek in Limburg die gespecialiseerd is in detoxbehandelingen. Tijdens een detox ontgift je je lichaam en zet je een eerste stap om voorgoed van je verslaving af te komen. Neem dagelijks tussen 07:00 en 22:00 uur contact op met onze Intake Office en plan een intakegesprek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat is een K-hole?

Als gebruikers een (te) hoge dosis ketamine nemen, kunnen ze hier slecht op reageren. Gebruikers kunnen het gevoel krijgen dat hun lichaam en geest los van elkaar staan. Dit gevoel wordt ook wel dissociatie genoemd. Te veel ketamine kan er ook voor zorgen dat je het gevoel hebt dood te gaan. Deze bijwerkingen door een ketamine-overdosis heet een K-hole. Als je in een K-hole zit, kun je niet meer bewegen of praten. Sommige gebruikers beschrijven het gevoel alsof ze in een tunnel van licht zitten. Een K-hole is voor veel gebruikers een enge, traumatiserende ervaring.

Hoelang duurt een K-hole?

Ketamine werkt bij een normale dosis gemiddeld 30 minuten tot een uur, maar een K-hole kan tot wel twee uur aanhouden. Als de K-hole over is, houden de na-effecten meestal nog een paar uur aan. Iemand voelt zich duizelig, instabiel, wazig en kan nog last hebben van hallucinaties.

Is een K-hole gevaarlijk?

Een K-hole is gevaarlijk, omdat iemand niet meer in staat is om te praten of bewegen. Je kunt er zelfs van in coma raken. Als de gebruiker niet op een veilige plek is, kan diegene vervelend vallen of bewusteloos raken. Ketamine werkt verdovend, dus je kunt je makkelijk bezeren zonder dit door te hebben als je in een K-hole zit. De dosering van ketamine is heel belangrijk om te voorkomen dat je in een K-hole terechtkomt. Als iemand out gaat door ketamine is het belangrijk om zo snel mogelijk 112 te bellen. In de tussentijd kun je diegene het beste in de stabiele zijligging leggen en ervoor zorgen dat de persoon niet te veel afkoelt.

Veilig afkicken van ketamine bij Fundamentum
Ketamine is geestelijk verslavend en net als andere verslavingen is het lastig om er vanaf te komen. Ben jij klaar met de nare ervaringen van een K-hole en wil je stoppen met ketamine? Bij Fundamentum zet je een belangrijke eerste stap richting een drugsvrij leven met behulp van 24 uurs professionele begeleiding. Neem contact op met onze Intake Office via 0800 2345 800 voor het plannen van een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800