Vind wat je
zoekt

Ketamine snuiven

Verslavend

Ketamine valt onder de Geneesmiddelenwet en mag alleen voorgeschreven en toegediend worden door artsen, bijvoorbeeld als narcosemiddel voor paarden. Maar het middel wordt ook recreatief gebruikt als drug om in een dromerige, zweverige toestand te komen. Helaas kent ketamine veel bijwerkingen en kan regelmatig gebruik schadelijk zijn.

Ketamine snuiven is psychisch verslavend. Gebruik je regelmatig ketamine en heb je het gevoel dat je steeds maar weer de werkelijkheid wil ontvluchten? Fundamentum is een afkickkliniek gespecialiseerd in detoxbehandelingen. Dagelijks tussen 07:00 en 22:00 staan onze deskundigen voor je klaar om een intakegesprek te plannen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ketamine snuiven of slikken

Ketamine komt voor in kristalachtig poeder, gestampt poeder of vloeibare vorm. Vloeibare ketamine kan in een drankje worden gemengd of in het lichaam worden geïnjecteerd. Maar de drug komt veel vaker voor in poedervorm. Sommige gebruikers stoppen het poeder in een capsule om deze vervolgens door te slikken. Ketamine snuiven is de meest voorkomende manier.

Ketamine snuiven effect

In kleine hoeveelheden is het effect van ketamine snuiven een zweverig, dromerig gevoel. Gebruikers ervaren dit gevoel meestal als prettig, maar het effect kan ook omslaan in vervelende bijwerkingen. Bij een te hoge dosis is de kans op hallucinaties en nachtmerries groter en gebruikers kunnen in een K-hole terechtkomen. Bij een K-hole ervaren gebruikers dat hun lichaam en geest los van elkaar komen te staan (ook wel dissociatie genoemd) en kunnen ze het idee hebben dood te gaan. Voor sommige gebruikers is dit een traumatische ervaring.

Ketamine snuiven schadelijk

Op de lange termijn is ketamine snuiven zowel geestelijk als fysiek schadelijk. Gebruikers die regelmatig ketamine snuiven hebben steeds meer nodig om hetzelfde effect te ervaren en hierdoor wordt het lichaam ernstiger belast. Naast emotionele afhankelijkheid heeft langdurig ketaminegebruik mogelijk ook negatieve gevolgen voor de blaas, nieren en buik. Ketamine tast onder andere de blaaswand aan waardoor blaasproblemen kunnen ontstaan. In sommige gevallen moet de blaas zelfs verwijderd worden. Dit komt voor bij mensen die zoveel ketamine hebben gebruikt dat hun blaas niet meer werkt.

Fundamentum – specialist in detoxbehandelingen

Fundamentum is een afkickkliniek die gespecialiseerd is in detoxbehandelingen. Het doel van Fundamentum is om je zo snel, veilig en comfortabel mogelijk door je afkick heen te helpen en je te voorzien van een optimaal advies voor een vervolgbehandeling. Zo zet je definitief een punt achter je verslaving. Onze deskundigen staan dagelijks voor je klaar voor het plannen van een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800