Vind wat je
zoekt

Hoofdpijn na drugs

Oorzaken

De meeste drugs brengen een kater met zich mee. Wanneer de kater optreedt, hoe erg deze is en welke symptomen hierbij komen kijken hangt van de soort drugs af. Zo is de ‘dinsdagdip’ na MDMA-gebruik een bekend voorbeeld. Een van de symptomen van een kater na drugsgebruik is hoofdpijn. Drugs die hoofdpijn veroorzaken en wat je eraan kunt doen als je hoofdpijn ervaart na drugsgebruik vind je hier.

Ben jij afhankelijk geworden van een verdovend middel? Laat het je leven niet langer in zijn greep houden en neem er voor goed afscheid van. Zet de eerste stap en plan een intakegesprek bij Fundamentum. Wij helpen je van je verslaving af door middel van een detoxbehandeling. Fundamentum is de nummer 1 specialist in Nederland.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hoofdpijn na drugsgebruik

Hoofdpijn na drugsgebruik komt vaak voor. Waarom iemand dit ervaart is niet zomaar te zeggen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals welk middel gebruikt is, hoeveel van het middel gebruikt is en of er alcohol bij gedronken is. Een veel voorkomende reden van hoofdpijn na drugsgebruik is een tekort aan serotonine in het lichaam. Serotonine is een gelukshormoon waar je een opgewekt en vrolijk gevoel van krijgt. Veel soorten drugs zorgen ervoor dat je dit hormoon extra aanmaakt, waardoor je je zo goed voelt als je de drugs gebruikt. De dagen na gebruik is de serotoninevoorraad op. Dit zorgt voor vernauwing van de bloedvaten in de hersenen, wat hoofdpijn oplevert. Een andere reden voor hoofdpijn kan zijn dat je er alcohol bij gedronken hebt. Dit zorgt voor een vochttekort, wat ook weer hoofdpijn tot gevolg heeft.

Aanhoudende hoofdpijn na drugs

Schrik er niet van als je hoofdpijn na drugsgebruik enkele dagen aanhoudt. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Een vochttekort duurt even om weg te werken. Zeker bij een serotonine tekort, wat veel voorkomt na XTC- of MDMA-gebruik, kun je langere tijd hoofdpijn hebben. Het kan een week of langer duren tot je serotoninevoorraad weer op peil is. Mocht het voor je gevoel te lang duren en heb je twijfels of het goed zit? Raadpleeg dan je huisarts.

Hoofdpijn na drugs verhelpen

Er zijn geen wondermiddeltjes of geheime technieken om van je hoofdpijn af te komen na drugsgebruik. Je lichaam moet simpelweg herstellen van een zware avond en dit heeft tijd nodig. Rust dus goed uit en let erop dat je genoeg eet en drinkt. Zoals je eigenlijk ook doet als je ziek bent. Je lichaam heeft hard gewerkt en moet zich weer even herpakken.

Kom van je verslaving af bij Fundamentum

Ben jij afhankelijk geworden van een verdovend middel en wil je er voor eens en voor altijd mee stoppen? Verlies jezelf niet langer in je drugsgebruik. Ontgift je lichaam en leer jezelf opnieuw kennen door middel van een professionele detoxbehandeling. Fundamentum leert je hoe het ook anders kan. Neem dagelijks van 07:00 tot 22:00 contact op met onze Intake Office en plan een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 2345 800