Vind wat je
zoekt

Ketamine werking

Van narcosemiddel naar partydrug

Ketamine dat wordt toegepast als pijnbestrijder en narcosemiddel in de (dier)geneeskunde is de laatste jaren ook populair geworden in het uitgaanscircuit. Het middel kan hallucinaties veroorzaken. Jongeren gebruiken het middel dan ook om een ketamine trip te ondergaan. Wat is de werking van ketamine?

Fundamentum is een kliniek die zich volledig richt op een detox. Dat betekent ontgifting. Het schoonmaken van jouw lichaam heeft als doel om je van een verslaving af te helpen. Kamp jij met een verslaving? Bel ons gerust op, dan bekijken we samen wat wij voor jou kunnen betekenen. Bel naar 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ketamine bijwerking

Ketamine ontstond als alternatief voor het narcosemiddel PCP. Ketamine veroorzaakte minder bijwerkingen en had als voordeel dat het de ademhaling niet onderdrukt. Ketamine heeft echter ook als bijwerking dat het hallucinaties kan veroorzaken. Dit is het geval bij 15 tot 40 procent van de patiënten die bijkomen van een narcose. Die hallucinerende ketamine werking is nu juist waar sommige jongeren naar op zoek gaan.

Ketamine werking verschilt per persoon en dosis

Ketamine wordt zowel gesnoven (in poedervorm) als geïnjecteerd (vloeibare stof). De drug begint na ongeveer 5 tot 15 minuten te werken en de effecten houden ongeveer 1 tot 1,5 uur aan. Bij een lage dosering heeft ketamine een dromerige of zweverige werking. De werking verschilt per persoon en is afhankelijk van de dosis.

Dissociatieve werking van ketamine

Bij een hoge dosis treedt er een zogenaamde dissociatieve werking op. Dat houdt in dat je het gevoel hebt dat je lichaam en geest van elkaar zijn gescheiden. Tijdens de ketamine trip voelen gebruikers zich in een andere dimensie en lijken ze op te lossen in hun omgeving. Ook kunnen ze het idee hebben dat hun handen niet meer bij hun lichaam horen of dat het lichaam van rubber, plastic of hout is gemaakt. Soms kan een K-hole ontstaan. Dit kun je vergelijken met een bijna-doodervaring.

Afkicken van ketamine bij Fundamentum

Ketamine kan geestelijk verslavend zijn wanneer je het dromerige of dissociatieve gevoel steeds vaker verkiest boven de werkelijkheid. Wil jij afkicken van ketamine? Fundamentum helpt jou graag. Neem vandaag nog contact met ons op voor een intakegesprek. Bel nu naar 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800