Vind wat je
zoekt

Koorts alcohol

Een voorkomend effect

Alcohol heeft veel negatieve gezondheidseffecten. Een van deze effecten is koorts. Alcohol zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur minder goed wordt geregeld. Hierdoor kun je je warmte niet kwijt en dat kan leiden tot uitdroging. Het is belangrijk om veel water te drinken. Neem rust om het probleem op te lossen en te voorkomen dat het erger wordt.

Heb jij na te veel drinken wel eens koorts? Alcohol kan daarvan de oorzaak zijn. Ben je er klaar voor om de eerste stap naar hulp te zetten? Fundamentum biedt professionele hulp bij alcoholisme. Met onze detoxbehandeling wordt je lichaam in een tot twee weken ontgift. Je zult merken dat je je na de behandeling mentaal en lichamelijk sterker en fitter voelt. Plan nu jouw intake.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Koorts na alcohol

Na het drinken van alcohol kun je last krijgen van koorts. Er zijn verschillende factoren die koorts na alcohol kunnen veroorzaken, zoals uitdroging, oververhitting of een onderliggende infectie. Heb je last van koorts na alcohol? Zorg er dan voor dat je goed gehydrateerd blijft. Drink voldoende water en vermijd alcoholische dranken totdat de koorts volledig is verdwenen. Gun je lichaam tijd om rust te nemen en te herstellen. Heb je regelmatig last van koorts na te veel alcohol, dan kan het zijn dat je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten in de alcoholische dranken. In dat geval is het verstandig om te stoppen met het drinken van deze dranken en te achterhalen welke ingrediënten de allergische reactie veroorzaken.

Koorts en alcohol drinken

Veel mensen vragen zich af of het veilig is om alcohol te drinken als je koorts hebt. Het is niet aan te raden om alcohol te drinken als je koorts hebt. Dit komt omdat alcohol uitdroging kan veroorzaken en het immuunsysteem kan verzwakken, waardoor het lichaam minder goed kan vechten tegen de infectie. Probeer als je koorts hebt om je lichaamstemperatuur te verlagen door koel te blijven en luchtige kleding te dragen. Daarnaast kun je medicijnen nemen zoals paracetamol of ibuprofen om de koorts te verlagen en de symptomen te verlichten. Blijf ook weg van alcohol, dit zal het probleem erger maken. Als de koorts aanhoudt of erger wordt, zoek dan medische hulp. Koorts kan een teken zijn van een ernstiger gezondheidsprobleem en het is belangrijk om dit te laten controleren door een arts.

Kater en koorts door alcohol

Heb je last van een kater na het drinken van alcohol? Ook dan kun je last krijgen van koorts. Om hiervan te herstellen is het aan te raden om licht verteerbaar voedsel te eten en voldoende water te drinken. Het is belangrijk om je lichaam te hydrateren en rust te geven als je een kater hebt.

Koorts bij afkicken alcohol

Afkicken van alcohol kan moeilijk zijn. Wanneer je ineens stopt met het drinken van alcohol, kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Koorts is een van de meest voorkomende ontwenningsverschijnselen bij het afkicken van alcohol. Dit komt doordat je lichaam gewend is geraakt aan een bepaalde hoeveelheid alcohol in het bloed. Wanneer je stopt met drinken, raakt je lichaam in de war. Het gevolg is een verhoogde lichaamstemperatuur.

Herstel van je alcoholverslaving

Heb jij regelmatig last van koorts na alcohol? En wil je nu eindelijk een einde maken aan jouw verslaving? Neem vandaag nog contact met ons op en kom van je alcoholverslaving af. Bel gratis naar 0800 2345 800 om een intake in te plannen. Je staat er niet alleen voor.
☎ Bel 0800 - 2345 800