Vind wat je
zoekt

Leven met een alcoholist

Hoe doe je dat?

Een geliefde hebben met een alcoholprobleem is ontzettend zwaar. Omdat je van diegene houdt wil je er alles aan doen om hem of haar te helpen. Maar hoe kun je helpen? Hoe herken je een alcoholist? En hoe moet je leven met een alcoholist? Wij hebben de informatie en tips voor je op een rijtje gezet.

Is jouw partner verslaafd aan alcohol en heeft diegene hulp nodig om hiervan af te komen? Bij Fundamentum helpen we hem of haar graag. Korte detoxbehandelingen om af te kicken zijn onze specialiteit. We creëren een veilige omgeving met 24 uur per dag begeleiding in het Limburgse Margraten. De eerste stap naar een leven zonder alcohol en verslaving is het plannen van een intake. Dit kan jouw partner alleen zelf doen door te bellen naar 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Alcoholist herkennen

Mensen denken vaak dat iemand met een alcoholprobleem te herkennen is aan grote hoeveelheden alcohol drinken. Dit is absoluut niet altijd het geval. Momenten waarop iemand drinkt en redenen waarom iemand naar de fles grijpt zijn vele malen belangrijker. Drinkt iemand bijvoorbeeld op stressvolle momenten? Of drinkt iemand stiekem zodat niemand het ziet? Dit zijn vaak tekenen van een alcoholverslaving. Op een gegeven moment gaan sociale contacten, werk of school eronder lijden. Ondanks dat, blijft diegene drinken. Het is dan belangrijk om er voor iemand te zijn.

Hoe leven met een alcoholist?

gedrag. Maar hoe te leven met een alcoholist? We geven je een aantal tips:

Allereerst is de verantwoordelijkheid erg belangrijk. Hoe graag je ook wilt helpen, het is de verantwoordelijkheid van degene met het probleem om er iets aan te doen. En deze verantwoordelijkheid wordt juist vaak ontweken door de alcoholist. Ga niet mee in dit ontwijkgedrag, maar ga er tegenin. Er zijn heel veel andere oplossingen die beter zijn dan grijpen naar alcohol.

Daarnaast is het belangrijk dat de verslaafde voelt wat de gevolgen zijn van een alcoholverslaving. Als jij alles oplost, ziet de verslaafde nooit de negatieve effecten van zijn of haar verslaving. Dit is natuurlijk lastig als het gaat om een geliefde. Toch is dit de enige manier waarop de verslaafde ziet wat voor schade hij of zij aanricht.

Duidelijk je grenzen aangeven is een belangrijke laatste tip voor het leven met een alcoholist. Laat merken dat het zo niet verder kan, maar word niet boos. Als je laat merken dat jouw grenzen niet op te rekken zijn, geef je de verslaafde het gevoel dat hij of zij moet veranderen.

Stoppen met alcohol bij Fundamentum

Verslaafd zijn aan alcohol is zeer zwaar. In je eentje stoppen is geen optie. Bij Fundamentum helpen we jouw partner met een detoxbehandeling. Laat jouw partner bellen naar 0800 2345 800 om een afspraak te maken voor een intake.
☎ Bel 0800 - 2345 800