Vind wat je
zoekt

Laatste fase alcoholisme

Alcoholverslaving

Alcoholisme is een ziekte waarbij gebruikers geestelijk en lichamelijk afhankelijk zijn geworden van alcohol. Wie lange tijd te veel drinkt, kan last krijgen van lichamelijke en psychische klachten. In het begin kan alcohol nog een prettig gevoel geven. Naarmate je meer en vaker drinkt heb je steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Bij overmatig gebruik is er ook steeds meer alcohol nodig om normaal te functioneren. De laatste fase van alcoholisme is een alcoholverslaving.

Als je vermoedt dat jij verslaafd bent, kan Fundamentum jou op weg helpen om van je verslaving af te komen. Dat doen we met onze speciale korte detoxbehandeling. Zo’n behandeling bieden we aan in onze kliniek in het Limburgse Margraten: hier krijg je in een veilige en medische omgeving 24 uur per dag begeleiding van onze specialisten. Een afspraak voor een intake maak je door te bellen naar 0800 2345 800. Zet jij de eerste stap naar een leven zonder alcoholverslaving?

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Stadia alcoholisme

Alcoholisme heeft meerdere stadia. Dat wil zeggen, meerdere fases. Dit zijn de verschillende alcoholisme-stadia:

  1. Eerste gebruik; 
  2. Experimenteren; 
  3. Geïntegreerd gebruik; 
  4. Zwaar drinken; 
  5. Alcoholverslaving. 

Het eerste gebruik zijn de eerste glazen alcohol ooit die iemand drinkt. Vervolgens komen de meeste gebruikers in de fase waarin ze gaan experimenteren met alcohol. Daarna komt geïntegreerd gebruik. Dat is alcoholgebruik zonder problemen en negatieve gevolgen. Denk aan drinken in sociale situaties, bijvoorbeeld op feestjes. Dit gebruik heeft geen invloed op prestaties op het werk of op school.

Geïntegreerd gebruik kan overgaan in zwaar drinken. Dit is de eerste van de fases van alcoholisme waarbij je last krijgt van vervelende bijwerkingen van je alcoholgebruik. In deze fase begint de gevarenzone met risicovol, problematisch alcoholgebruik.

Zwaar of stevig drinken leidt niet altijd tot de laatste fase van alcoholisme: alcoholverslaving. Het wordt een probleem in de fase waarin gebruikers niet meer zonder alcohol kunnen functioneren. Daarnaast is controleverlies is een belangrijk symptoom: eigenlijk niet willen drinken, maar het niet kunnen laten.

Fases alcoholisme

Deze alcoholisme-stadia zijn niet in beton gegoten, de grens tussen de fases is moeilijk aan te geven. Vooral bij de laatste vier stadia van alcoholisme is die grens niet altijd duidelijk. Een op papier zware drinker hoeft in de praktijk geen problemen te hebben.

Alcoholverslaving? Kick af met een detoxbehandeling

Zit jij in die gevarenzone van stevig drinken? Of zit je al in de laatste fase van alcoholisme? Je kunt je verslaving overwinnen en stoppen met drinken. En weet dat je dit niet alleen hoeft te doen, want voorgoed stoppen met drinken is ontzettend moeilijk.

Fundamentum is specialist in detoxbehandelingen. Met zo’n korte behandeling ontgiften we je lichaam volledig. Je raakt alle giftige stoffen kwijt en je wordt van binnen helemaal gereinigd. Het lichamelijk afkicken van alcohol is de eerste stap. Daarna ben je klaar voor een vervolgbehandeling om sober te blijven. Bel 0800 2345 800 en plan direct een eerste gesprek. Je kunt snel terecht en de basisverzekering vergoedt de behandeling (behalve het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800