Vind wat je
zoekt

Lever ontgiften

Na alcohol

Je lever ontgiften, is dat mogelijk en zo ja, hoelang duurt dat dan? Hoe gaat het ontgiften van de lever in zijn werk? Vragen waarop je hier het antwoord vindt.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Geen wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lever ontgiften na alcohol

Alcohol pleegt een ware aanslag op je lever. Om een glas alcohol af te breken, heeft je lever ongeveer anderhalf uur nodig. Het maakt hierbij niet uit of je nu een glas bier, wijn of whisky drinkt. Wanneer je op een avond tien glazen bier drinkt, is je lever dus 15 uur aan het ontgiften. Je kunt je voorstellen wat dit betekent als je dagelijks grote hoeveelheden alcohol gebruikt. Je lever maakt overuren en dat leidt onherroepelijk tot leververvetting en uiteindelijk ook tot levercirrose.

Ontgiften lever moeilijk bij cirrose

Het proces van leververvetting kun je omkeren als je stopt met alcohol. De lever krijgt dan de tijd om zich herstellen. Dat duurt over het algemeen zo’n drie tot vier weken. Heb je voor langere tijd grote hoeveelheden alcohol gebruikt, dan kan er echter ook sprake zijn van levercirrose. Hierdoor gaat de doorbloeding van de lever een stuk moeizamer. Je lever is dan ook veel minder in staat om te ontgiften.

Lever ontgiften met gember

Je lever ontgiften gaat een stuk makkelijker met behulp van gember. Gember versnelt namelijk de stofwisseling en zorgt ervoor dat je lever het minder zwaar heeft om alle gifstoffen af te voeren. Vaak zie je na enkele maanden al een sterke verbetering van de leverwaarden. Daarnaast heeft gember ook een positief effect op de insulinegevoeligheid.

Afkickverschijnselen bij lever ontgiften

Wanneer je je lever gaat ontgiften na alcohol krijg je meestal te maken met onthoudingsverschijnselen. Deze duren meestal zo’n drie tot zeven dagen. Vooral de eerste dagen kunnen heftig zijn. Na uiterlijk tien dagen heb je geen last meer van de lichamelijke afkickverschijnselen. Vooral voor personen die zwaar verslaafd zijn, is het noodzakelijk om onder medische begeleiding af te kicken in een kliniek. Bij Fundamentum ben je daarvoor op het juiste adres.
☎ Praat nu met een deskundige