Vind wat je
zoekt

Lever ontgiften

Na alcohol

Je lever ontgiften, is dat mogelijk en zo ja, hoelang duurt dat dan? Hoe gaat het ontgiften van de lever in zijn werk? Vragen waarop je hier het antwoord vindt.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Lever ontgiften na alcohol

Alcohol pleegt een ware aanslag op je lever. Om een glas alcohol af te breken, heeft je lever ongeveer anderhalf uur nodig. Het maakt hierbij niet uit of je nu een glas bier, wijn of whisky drinkt. Wanneer je op een avond tien glazen bier drinkt, is je lever dus 15 uur aan het ontgiften. Je kunt je voorstellen wat dit betekent als je dagelijks grote hoeveelheden alcohol gebruikt. Je lever maakt overuren en dat leidt onherroepelijk tot leververvetting en uiteindelijk ook tot levercirrose. Dit geeft tevens een verhoogde kans op het ontwikkelen van leverkanker.

Ontgiften lever moeilijk bij cirrose

Het proces van leververvetting kun je omkeren als je stopt met alcohol. De lever krijgt dan de tijd om zich herstellen doordat de oorzaak wordt weggenomen. Dit kan één tot enkele maanden duren. Heb je voor langere tijd grote hoeveelheden alcohol gebruikt, dan kan er echter ook sprake zijn van levercirrose. Bij levercirrose sterven levercellen af en worden ze vervangen door littekenweefsel. Hierdoor gaat de doorbloeding van de lever een stuk moeizamer. Je lever is dan ook veel minder goed in staat om te ontgiften.

Lever ontgiften met gember

Je lever ontgiften gaat een stuk makkelijker met behulp van gember. Gember versnelt namelijk de stofwisseling en zorgt ervoor dat je lever het minder zwaar heeft om alle gifstoffen af te voeren. Vaak zie je na enkele maanden al een sterke verbetering van de leverwaarden. Daarnaast heeft gember ook een positief effect op de insulinegevoeligheid.

Afkickverschijnselen bij lever ontgiften

Wanneer je je lever gaat ontgiften na alcohol krijg je meestal te maken met onthoudingsverschijnselen. Deze duren meestal zo’n drie tot zeven dagen. Vooral de eerste dagen kunnen heftig zijn. Na uiterlijk 2 weken heb je geen last meer van de lichamelijke afkickverschijnselen. Vooral voor personen die zwaar verslaafd zijn en een lange periode veel gedronken hebben, is het noodzakelijk om onder medische begeleiding af te kicken in een kliniek. Bij Fundamentum ben je daarvoor op het juiste adres. Wij bieden detoxbehandelingen die erop gericht zijn in een veilige, medische setting af te kicken van alcohol. Meld je aan voor onze behandeling via 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800