Vind wat je
zoekt

Laten opnemen voor alcohol

Fundamentum helpt

Af en toe een glas alcohol drinken is een algemeen geaccepteerde vorm van alcoholgebruik, maar het wordt een probleem als het nooit bij één of twee glazen blijft. Bij een dwangmatige behoefte aan alcohol spreekt men van alcoholisme. Lichaam en geest zijn er na verloop van tijd zo aan gewend geraakt dat je niet meer zonder kunt. Wanneer je verslaafd bent aan alcohol is stoppen vaak een enorme opgave. En ook al voelt het onmogelijk, stoppen kan zeker. De verslavingszorg in Nederland is van hoge kwaliteit, met vakkundige hulp en begeleiding. Fundamentum helpt graag. Als je je wilt laten opnemen voor alcohol is het belangrijk om daar mentaal klaar voor te zijn. Wat dit precies inhoudt en welke hulp je kunt verwachten leggen we je graag uit.

➤ Doe de alcoholtest ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Hulp voor alcoholisten

Hulp voor alcoholisten komt nooit te laat. Er zijn altijd manieren om van je alcoholverslaving af te komen, hoe zwaar je verslaving ook is. Kunnen toegeven dat je een verslaving hebt is daarbij zeer belangrijk, voor je omgeving maar vooral voor jezelf. Bij acceptatie van je probleem geef je aan dat je zelf inziet dat je situatie aandacht vereist. Je bent klaar om actie te ondernemen. En dat is de instelling die je nodig hebt als je je wilt laten opnemen voor een alcoholverslaving. Acceptatie brengt rust, waardoor je je makkelijker overgeeft aan hulp van buitenaf. Daarnaast zorgt die houding en zelfkennis voor een hoger succespercentage én is er minder kans op terugval.

Familie en omgeving

Het kunnen accepteren van je verslaving is een mijlpaal voor jezelf, maar ook erg belangrijk voor je naasten. Stel hen op de hoogte van je (nieuwe) inzicht en laat hen weten in hoeverre je hulp nodig hebt bij het afkicken of steun in de aanloop ernaartoe. Het kan net dat extra beetje motivatie geven. Geef wel duidelijk de grenzen aan, want te veel bemoeienis van je omgeving werkt voor sommigen averechts. Je laten opnemen voor alcohol is in eerste instantie je eigen keuze.

Ontgiften bij Fundamentum

Bij Fundamentum kun je terecht voor een detoxbehandeling om je alcholverslaving aan te pakken. Een detoxbehandeling houdt in dat je lichaam ontgift wordt. Het lichaam wordt in één a twee weken gereinigd en ontdaan van gifstoffen die er in de loop van de tijd zijn ontstaan. Afkickverschijnselen zijn in dit proces gebruikelijk, daarom staat er dag en nacht een team van specialistische begeleiding voor je klaar om je te helpen, te motiveren en je te voorzien van medicatie om de ontwenningsverschijnselen te onderdrukken.

Fundamentum is de enige kliniek die gespecialiseerd is in detoxbehandelingen. De kliniek ligt in het mooie Limburg waar je in alle rust kunt afkicken van je alcoholverslaving. Je kunt snel terecht en de kliniek is 365 dagen per jaar geopend. Behandelingen worden volledig vergoed, op het eigen risico na. Neem contact op voor een intakegesprek. Bel 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800