Vind wat je
zoekt

Na lange tijd weer alcohol drinken

Doe het niet

Een alcoholverslaving is om verschillende redenen een van de meest lastige verslavingen om voorgoed vanaf te komen. Drinken, en zelfs te veel drinken, is maatschappelijk en sociaal geaccepteerd. Verleiding ligt altijd op de loer en daarbij ook de kans op een terugval. Ben jij herstellende van een alcoholverslaving? Na lange tijd weer alcohol drinken is geen goed idee.

Afkicken van structureel en overmatig drankgebruik begint met het ontgiften van je lichaam. Bij Fundamentum helpen we je om een punt te zetten achter je lichamelijke verslaving. Hierna ben jij klaar voor een passende vervolgbehandeling waarbij de onderliggende psychische oorzaken van de verslaving worden aangepakt. Meld je nu aan voor een eerste gesprek. 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Sociaal drinken na alcoholisme

Sociaal drinken na alcoholisme kan een gevaarlijke trigger zijn om terug te vallen in je oude drankpatroon. Vanuit de verslavingszorg is bekend dat “voor de gezelligheid” een drankje meedrinken na een alcoholprobleem bijna altijd misgaat. En dat na “die ene”, uiteindelijk meer drankjes zullen volgen, en het alcoholprobleem weer zal opsteken.

Een alcoholverslaving sluipt erin en krijgt langzaam de overhand. Maar als je eenmaal verslaafd bent, is je lichaam gewend aan alcohol. Ook al wil je stoppen met drinken, je hersenen zijn al geprogrammeerd om je te laten denken dat je alcohol nodig hebt. Je voelt je beter met een drankje op, en verlangt ernaar als je een tijdje niet gedronken hebt.

Voor de gezelligheid of om problemen te vergeten

Denk je: het kan wel weer, ik ga na lange tijd weer alcohol drinken? Heb je weer zin in dat gevoel dat je krijgt als je wat hebt gedronken? Sociaal drinken na alcoholisme kun je beter niet doen. Of het nou voor de gezelligheid is, of om problemen te vergeten. In dat laatste geval zullen een paar glazen alcohol je niet helpen, en is de kans groot dat je meer gaat drinken dan dat je van plan was. Beter is om alcohol te laten staan, de oorzaak van je problemen aan te pakken en hiervoor hulp te zoeken.

Stoppen of minderen?

Het voorgoed stoppen met alcohol lijkt misschien een grote stap. Je zult merken dat mensen er iets van vinden, of over te zeggen hebben dat je niet drinkt. Dit maakt stoppen lastig. Maar de voordelen van stoppen met drinken zijn groter. Je zult het merken aan je gezondheid. Je voelt je op de langere termijn een stuk fitter, opgewekter, je slaapt beter, houdt geld over, ziet er gezonder uit. Daarnaast zijn relaties met naasten een stuk prettiger als de alcohol geen onderwerp van spanning of ruzie meer is.

Fundamentum helpt bij alcoholverslaving

Denk daarom goed na, voordat je besluit om na lange tijd weer alcohol te drinken. Is het de mogelijke terugval echt waard? Als je merkt dat je worstelt met een alcoholverslaving, weet dat dat je deze verslaving niet alleen kan en hoeft te overwinnen. Het is oké en ook nodig om hier hulp bij te krijgen. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 uur op 0800 2345 800 en plan een intakegesprek in.
☎ Bel 0800 - 2345 800