Vind wat je
zoekt

Naproxen verslavend

Hoe werkt dit?

Naproxen is een medicijn dat behoort tot de zogenaamde NSAIDs (non-steroidal anti-inflammatory drugs) Het is met andere woorden een ontstekingsremmer zonder steroïden. Is naproxen verslavend?

Verslaafd aan naproxen? Bel Fundamentum voor advies na een intake.

12 Tips om veilig je medicatie af te bouwen
Wil je veilig afbouwen van medicatie? Doe dit dan altijd samen met je arts. Download nu onze 12 tips over afbouwen van medicatie:
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het écht helemaal gratis.

Naproxen, een middel tegen allerlei soorten pijn

Wie de ontstekingsremmer naproxen inneemt, voelt na ongeveer 1 uur de pijn verdwijnen of verminderen. Ook de koorts wordt verlaagd na het slikken van een tablet. Naproxen wordt daarom onder andere gebruikt bij gewrichtspijn, reumatoïde artritis, artrose, jicht, hoofdpijn, migraine, menstruatieklachten en spierpijn. Het middel wordt daarnaast soms ook geslikt bij griep of verkoudheid. Naast de tablet die je oraal inneemt, is dit medicijn ook verkrijgbaar als zetpil. Naproxen is gewoon bij de drogist of apotheek verkrijgbaar.

Naproxen hoeveel per dag?

Een verantwoorde naproxen dosering is maximaal twee tabletten van 250 of 500 milligram per dag. Dit houdt in dat je zeker 8 uur moet wachten voordat je een volgende pil neemt. Beter is om dit pas na 12 uur te doen. Houd er ook rekening mee dat naproxen vervelende bijwerkingen kan hebben zoals maagklachten of hoge bloeddruk.

Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021

Naproxen verslavend?

Over het algemeen geldt het advies om dit medicijn niet langer dan 10 dagen in te nemen. In principe moeten je fysieke klachten dan wel verholpen zijn. Blijf je naproxen langer slikken, dan kan dit tot een zekere mate van verslaving leiden. Raadpleeg daarom altijd een arts die je kan vertellen hoelang je naproxen en welke dosering je kunt gebruiken.

Detoxbehandeling in de kliniek

Fundamentum is een kliniek die een detoxbehandeling biedt voor allerlei soorten verslavingen. Veel mensen kampen met een medicijnverslaving of gebruiken soms medicijnen in combinatie met alcohol of drugs. Wat is jouw situatie? Heb je het idee dat je medicijnen slikt omdat je denkt dat je niet zonder kunt? Misschien is het voor jou goed om je situatie eens in kaart te brengen tijdens een intakegesprek. We geven je dan uitgebreid advies en bekijken of een behandeling voor jou nodig is. Bel ons op nummer 0800 2345 800.
 

"Ik heb een beter beeld gekregen hoe het afbouwen van mijn medicatie in zijn werk gaat. Samen met mijn arts heb ik inmiddels een duidelijk plan in kaart gebracht." – Matthijs