Vind wat je
zoekt

Ontgiftingskuur

In de verslavingszorg

Een ontgiftingskuur is behoorlijk trendy vandaag de dag. Omdat ons lichaam continu zou worden blootgesteld aan ongezond voedsel, vervuilde lucht en andere schadelijke stoffen is een ontgiftingskuur voor lever of lichaam nodig, zo wordt gezegd. Er is dan ook een groot aanbod van kuren en diëten. Is een ontgiftingskuur echt nodig? En als dat zo is, wanneer dan wel en wanneer niet?

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Ontgiftingskuur lichaam

Bij het woord gif zul je in eerste instantie denken aan de stof die bij inname acuut overlijden kan veroorzaken. Wanneer we spreken over een ontgiftingskuur gaat het echter om een ander soort ‘gif’. Zo’n ontgiftingskuur is gebaseerd op de gedachte dat je je lichaam regelmatig moet zuiveren van schadelijke stoffen zoals conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen of chemicaliën die je vrijwel dagelijks binnenkrijgt in ons moderne bestaan. Deze stoffen zouden voor allerlei problemen zorgen, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, stress en concentratieproblemen, en je bovendien dikker maken. Je lichaam is echter zelf prima in staat om schadelijke stoffen af te voeren. Hiervoor zijn vooral de lever en nieren verantwoordelijk. Het volgen van een modieuze ontgiftingskuur is dus eigenlijk in de meeste gevallen helemaal niet nodig.

Ontgiftingskuur lever

Je lever is de natuurlijke ‘detoxmachine’ bij uitstek. Het zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat een giftige stof als alcohol uit je lichaam wordt afgevoerd. Dat kost je lever een hoop werk. De verwerking van een glas wijn, bier of sterke drank duurt ongeveer anderhalf uur. Bij overmatig alcoholgebruik kan je lever het vele werk niet meer aan waardoor de giftige stoffen zich gaan ophopen in je lichaam. In zo’n geval is een ontgiftingskuur wel noodzakelijk. Datzelfde geldt ook bij overmatig gebruik van drugs of medicijnen.

Ontgiftingskuur bij Fundamentum

Fundamentum is een kliniek die is gespecialiseerd in het aanbieden van een korte ontgiftingskuur voor mensen met een verslaving. Je bent 365 dagen per jaar welkom in onze kliniek in Margraten. Een afspraak is zo gemaakt. We zijn tussen 07:00 en 22:00 telefonisch bereikbaar op 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800