Vind wat je
zoekt

Ontwenningsverschijnselen alcohol

Darmen

Als je een lange tijd alcohol hebt gedronken, kunnen er allerlei ontwenningsverschijnselen optreden zodra je stopt. De ontwenningsverschijnselen variëren van milde klachten zoals misselijkheid, hoofdpijn en pijnlijke spieren, tot gevoelens van angst en hallucinaties. Over het algemeen geldt dat hoe langer je verslaafd bent geweest aan alcohol, des te erger de afkickverschijnselen van alcohol, zoals pijnlijke darmen zijn. De eerste dagen zijn vaak het ergst, daarna zullen de meeste lichamelijke klachten af gaan nemen.

Wil je graag stoppen met alcohol, maar kijk je op tegen de ontwenningsverschijnselen? Stop nooit op eigen houtje. De afkickperiode kan heftig en zelfs gevaarlijk zijn. Fundamentum, dé specialist in het uitvoeren van een korte detoxbehandeling, helpt je graag. Je staat er niet alleen voor.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wat doet alcohol met je stoelgang?

Heeft alcohol invloed op de darmwerking? Ja, alcohol veroorzaakt een disbalans tussen de goede en slechte bacteriën in de darmen. Ook kunnen de darmen gaan ‘lekken’, waardoor slechte bacteriën en giftige stoffen in je bloed terecht kunnen komen. Dit vergroot de kans op bacteriële infecties en ontstekingen aan organen in het lichaam.

Hoe erg is alcohol voor het prikkelbare darm syndroom?

Alcohol en het prikkelbare darm syndroom zijn een slechte combinatie, aangezien alcohol de darmen enorm kan irriteren. Heb je last van een prikkelbare darm? Alcohol drinken is dan geen goed idee. Je herstelt je darmen na het drinken van alcohol door gehydrateerd te blijven en te stoppen met drinken.

Hulp bij alcoholverslaving

Wil je stoppen met het drinken van alcohol, maar is het je tot nu toe niet gelukt? Ga dan op zoek naar professionele hulp. Met een detoxbehandeling van Fundamentum kom je van je verslaving af. Wij begrijpen dat ontwenningsverschijnselen na alcohol, zoals geïrriteerde darmen erg vervelend zijn. Wij helpen je hierbij. Bel naar 0800 2345 800 en maak een afspraak voor een eerste gesprek. We hebben snel plek en de behandeling wordt vergoed door de basisverzekering (met uitzondering van het eigen risico).
☎ Bel 0800 - 2345 800