Vind wat je
zoekt

Ontwenningsverschijnselen wiet

Psychisch en lichamelijk

Wanneer je verslaafd bent aan wiet en je stopt met het gebruiken, gaat je lichaam zich hiertegen verzetten. Effecten die je dan ervaart noemen we ontwenningsverschijnselen. Hier lees je alles over de nadelen en de ontwenningsverschijnselen van wiet. Heb jij hulp nodig bij het stoppen met wiet? Neem gratis contact op met Fundamentum. Wij helpen je graag op weg naar herstel met onze detoxbehandeling, waarbij je lichamelijk afkickt van wiet en medische begeleiding krijgt bij ontwenningsverschijnselen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Nadelen wiet

In Nederland wordt wiet gezien als softdrug. Maar dit betekent niet dat het minder schadelijk of verslavend is. Je kunt er geestelijk afhankelijk van raken. Ook doordat je wiet vaak in combinatie met tabak gebruikt is het vaak erg lastig om ermee te stoppen. Het gebruik van wiet kan een negatieve invloed hebben op je dagelijkse leven. Dit zijn een aantal nadelen van wiet:

  • Wiet is een downer, het maakt je minder actief;
  • Het kan je geheugen aantasten;
  • Je prestaties gaan in principe achteruit, ook al denk je dat je creatiever wordt;
  • Je wordt toleranter. Dit betekent dat je steeds meer nodig hebt voor hetzelfde effect;
  • Je kunt angstig worden;
  • Het is slecht voor je luchtwegen.

Afkickverschijnselen wiet

Op het moment dat je jezelf ertoe gezet hebt te stoppen, zul je ontwenningsverschijnselen ervaren. Dit komt omdat je lichaam zo gewend is aan het middel, dat je niet meer zonder kunt. Vooral in de eerste week zul je hier last van hebben. Eén van de afkickverschijnselen van wiet is zweten. Dit komt doordat je lichaam de opgestapelde afvalstoffen aan het afscheiden is. Je bent aan het ontgiften. Daarnaast kun je hoofdpijn krijgen, problemen met slapen of honger ervaren.

Hulp bij het stoppen met wiet

Afkicken van wiet kan dus heel lastig zijn. Professionele hulp is bij het afkicken van wiet dan ook zeker aan te raden. Fundamentum helpt je graag op weg naar herstel van je wietverslaving. Plan een gratis intakegesprek in met één van onze experts. Afhankelijk van jouw zorgverzekering, kan de behandeling bij Fundamentum volledig vergoed worden. Samen zorgen wij ervoor dat jij de regie weer terug krijgt over je leven.
☎ Bel 0800 - 2345 800