Vind wat je
zoekt

Hallucinerende drugs

Hoe werkt dat?

Hallucinerende drugs beïnvloeden het brein dusdanig dat je de werkelijkheid op een andere manier ervaart. Het gebruik ervan is van alle tijden. Van (religieuze) inwijdingsceremonies met hallucinerende drugs uit de natuur via de LSD trips die populair waren in de jaren 60 van de vorige eeuw tot het gebruik van ketamine, paddo’s en lachgas in het huidige tijdperk. Wat doet drugs met je hersenen en wat is de werking van hallucinerende drugs?

Fundamentum biedt unieke detoxbehandelingen in een medische setting. Doel daarvan is om het lichaam te reinigen van giftige stoffen. Neem contact met ons op om je aan te melden voor een eerste intakegesprek via 0800 2345 800.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 2345 800

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • Korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Onderzoek naar de werking van drugs

Hoe hallucinerende drugs precies werken en wat drugs doet met je hersenen heeft verschillende wetenschappers geïnspireerd om er onderzoek naar te doen. Zo gebruikte een groep Braziliaanse wetenschappers gekweekte hersenen om de werking van Ayahuasca in kaart te brengen. Dit brouwsel dat regelmatig wordt toegepast door de bevolking van het Amazonegebied in Zuid-Amerika bevat de hallucinerende stof 5-MeO-DMT. Ze ontdekten dat dergelijke hallucinerende drugs van invloed zijn op de eiwitten in onze hersenen en dat deze stof een beschermende rol vervult in het brein.

Voor een ander onderzoek werden echte proefpersonen gebruikt. Met behulp van hersenscans analyseerden de onderzoekers twee dagen lang het effect van lsd op het brein. Wat bleek? Hersengebieden die normaal gesproken geen visuele input verwerken, deden dat onder invloed van lsd wel. Zo ontstaan hallucinaties. Ook werd de ervaring van ‘uit het lichaam treden’ verklaard: in gebieden die verantwoordelijk zijn voor het zelfbeeld neemt de verbinding tussen neuronen af.

Wat doet lsd met je hersenen?

Uit een onderzoek dat Britse wetenschappers met behulp van een hersenscan uitvoerden onder 20 personen die lsd kregen toegediend, bleek dat sommige zones in de hersenen die zich normaal niet bezig houden met visuele informatie zich opeens wel gingen bemoeien met het hersengebied dat waarnemingen verwerkt. Dit zou verklaren waarom de deelnemers gingen hallucineren. Een andere conclusie was dat onder invloed van lsd de verbinding tussen neuronen vermindert in het hersengebied dat verantwoordelijk is voor het zelfbeeld. Dat zou de ervaring dat je buiten je lichaam treedt verklaren.

Hulp bij hallucinerende drugs

Je lichaam ontgiften met behulp van een korte detoxbehandeling is de eerste stap naar een drugsvrij leven. Gebruik je verdovende middelen, maar heb je genoeg van de hallucinerende werking ervan? Wil je weten of je in aanmerking komt voor een detox? Bel Fundamentum op nummer 0800 2345 800.
☎ Bel 0800 - 2345 800