Vind wat je
zoekt

Oxazepam wondermiddel

Of een verslavend medicijn?

Oxazepam is een medicijn dat behoort tot de groep van de benzodiazepinen, de zogenaamde pammetjes, en is het meest voorgeschreven slaapmedicijn in Nederland. Dit medicijn wordt ook gebruikt bij de behandeling van angststoornissen, slapeloosheid en ook alcoholontwenning. Oxazepam heeft een kalmerend en rustgevend effect op je centrale zenuwstelsel. Het wordt beschouwd als een wondermiddel, omdat het snelle verlichting kan bieden bij ernstige angst en paniekaanvallen. Maar is oxazepam een wondermiddel?
 

Een geneesmiddelenverslaving wil je het liefst zo snel mogelijk achter je laten. Kun jij niet meer zonder zware pijnstillers zoals Oxazepam? Fundamentum helpt je met het zetten van de eerste stappen. Met onze detoxbehandeling wordt je lichaam onder begeleiding van onze medische professionals volledig ontgift. Het is een reset voor lichaam en geest. Neem contact op via 0800 2345 800 en plan een eerste gesprek in. 

➤ Doe de medicijntest ☎ Bel nu met een deskundige

  • Al 1000+ mensen gingen je voor
  • korte wachtlijsten, altijd snel een intake
  • Behandeling volledig vergoed! (m.u.v. eigen risico)

Wanneer wordt Oxazepam gebruikt?

Oxazepam is een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven wanneer mensen last hebben van angst, spanning, slapeloosheid of verslaving. Door de ontspannende werking kan dit middel heel effectief zijn bij het verminderen van angstgevoelens en het bevorderen van spierontspanning, bijvoorbeeld bij epileptische aanvallen. Daarnaast is het een erg doeltreffend middel dat wordt ingezet bij ontwenningsverschijnselen tijdens het afkicken. Het helpt de kwaliteit van leven van de verslaafde te verbeteren en de symptomen te verlichten. Helaas wordt er nog wel eens misbruik van dit medicijn gemaakt door mensen die oxazepam niet nodig hebben. Via omwegen komt het medicijn dan in handen van mensen die het gebruiken om bijvoorbeeld een nachtje goed te kunnen slapen na het uitgaan.

De effecten van Oxazepam

Met deze verschillende positieve werkingen lijkt Oxazepam een wondermiddel. Toch heeft het gebruik van dit medicijn ook risico’s en bijwerkingen. Het kan onder andere leiden tot:

  • Slaperigheid; 
  • Duizeligheid;  
  • Verminderde concentratie en coördinatie;  
  • Geheugenproblemen; 
  • Vermoeidheid. 

Je kunt je door Oxazepam na verloop van tijd ook afgevlakt voelen, weinig emoties tonen en er nachtmerries van krijgen. Langdurig gebruik kan leiden tot tolerantie (steeds meer nodig voor hetzelfde effect), afhankelijkheid (het gevoel dat je niet meer zonder kunt) en ontwenningsverschijnselen.  

Is Oxazepam een wondermiddel?

Hoewel het begrijpelijk is dat Oxazepam in sommige situaties als een wondermiddel gezien kan worden, is het belangrijk om alle details te kennen. Er kleven verschillende nadelen aan het gebruik van dit medicijn. Oxazepam is dus zeker geen wondermiddel. Het medicijn wordt voorgeschreven in gevallen waarin de voordelen opwegen tegen de mogelijke risico’s en bijwerkingen. Het is bedoeld voor mensen die kampen met ernstige klachten en zeker niet om een nachtje goed te slapen als je een weekend hebt doorgehaald. Oxazepam is zeer verslavend en is mede daarom alleen op recept te verkrijgen. Gebruik dit medicijn alleen onder begeleiding van een arts en volg de voorgeschreven dosering.

Professionele begeleiding bij Fundamentum

Een medicijnverslaving ontwikkelt zich geleidelijk. Zonder dat je het door hebt kun je afhankelijk zijn geworden. Stoppen is dan vaak een wens, maar lastig om op eigen kracht uit te voeren. Een detoxbehandeling bij Fundamentum kan jouw eerste stap zijn. In gemiddeld twee weken wordt je lichaam ontgift onder begeleiding van medische professionals. De behandeling wordt volledig vergoed door zorgverzekeraars (behalve het eigen risico) en we werken met korte wachtlijsten. Bel ons tussen 07:00 en 22:00 op het nummer 0800 2345 800 om een intakegesprek in te plannen.
☎ Bel 0800 - 2345 800